05/11/2022

Black Friday byder på et helt særligt initiativ i Hadsund

Dankortene plejer altid at gløde på Black Friday. Det kommer de garanteret også til i år, hvor den store handelsaften løber af stablen landet over fredag den 25. november. I Hadsund krydrer de dog den store handelsaften med et helt særligt initiativ, der handler om at give. Initiativet hedder Giving Friday. – Inspireret af Giving Tuesday, der stammer fra Canada som et modstykke til Black Friday, har vi, i tæt samarbejde med Hadsund Handel, fået den idé, at vi vil være til stede på Black Friday for at samle penge ind til børn fra udsatte familier. – Vi har dog ikke valgt at gøre det den efterfølgende tirsdag, som man gør i Canada, men i stedet på selve Black Friday, hvor der alligevel er en masse mennesker på gaden i Hadsund. Derfor kalder vi det Giving Friday i stedet, fortæller Niels Jørgen Sloth, der er formand for Broen Mariagerfjord, som er foreningen bag initiativet.

Broen har 33 afdelinger i hele Danmark, heraf én af dem i Mariagerfjord. Formålet med Broens arbejde er at samle penge ind, der kan være med til at sikre alle børn et aktivt fritidsliv i gode sociale rammer. Der findes i dag omkring 59.000 fattige børn i Danmark. Det kan for disse børn betyde, at de ikke har råd til at betale kontingent og købe udstyr til fritidsaktiviteter. Her er det, at Broen kan hjælpe. Målet er 100.000 kroner – Vi er stadig i gang med at planlægge nøjagtigt, hvad der skal ske på selve dagen. Men vi vil i hvert fald opstille en stand på Torvet i Hadsund på selve Black Friday, hvor man kan komme og høre om Broens arbejde, få lidt til ganen og så forhåbentlig støtte med et beløb. Samtidig vil de butikker, der er medlem af Hadsund Handel, bære et synligt banner, der opfordrer til at støtte Broens arbejde. – Vi har allerede fået doneret 40.000 kroner fra Spar Nord Fonden, som vi er meget taknemmelige over. – Vores ambition er sammenlagt at samle 100.000 kroner ind til Broen. Måske vi ikke når det på selve Black Friday, men gerne inden nytår.

Det beløb vil gøre en kæmpe forskel for en masse børn og deres familie, og med de aktuelle udfordringer med inflation og energipriser er det mere nødvendigt end nogensinde, lyder det fra Niels Jørgen Sloth, der samtidig nævner at Broens arbejde er baseret på 100% frivillig og ulønnet arbejdskraft. Alle penge går til børn fra udsatte familier.

En oplagt aften Hos Hadsund Handel er man glad for at kunne bakke op om Broens arbejde. – Black Friday er en stor handelsaften for Hadsunds butikker, og der er altid masser af mennesker på gaden og en rigtig god stemning i byen. Derfor er det også den helt rigtige aften at opfordre til at give lidt til dem, der har allermindst, lyder det fra Jørgen Myrup, formand for Hadsund Handel.

– Jeg ved, at Broen Mariagerfjord årligt støtter omkring 200-250 børn med i alt cirka 350.000 kroner til betaling af kontingent til fritidsaktiviteter og indkøb af udstyr. Tænk på den forskel, det gør for den enkelte familie. Det gør en varm om hjertet. – Derfor giver et initiativ som Giving Friday så meget mening, så jeg opfordrer alle til at kigge forbi Broens stand på Torvet på Black Friday, og give et beløb uanset størrelse, slutter Jørgen Myrup.