01/11/2023

Ridning giver ro i kroppen

BROEN Halsnæs har modtaget en hilsen fra en mor til en dreng med autisme, som bliver støttet til at gå til ridning. Det har givet ham en markant bedre trivsel, fortæller moren i sit brev, som vi har fået lov til at dele.

Modelfoto.

“Hej Søren

Min dreng får en ro i hele kroppen, hans hjerne kan fokusere, og han får trænet koordination på højt plan. Hans autisme og ADHD falder helt til ro og jeg har en dreng, der ‘vokser’ for hver uge han er sammen med hesten.

Ridningen er med til at styrke hans trivsel og øger hans læring i at skulle fokusere, give signaler og modtage ny viden og rettelser på samme tid. Ting, han er maks udfordret med i sin skole. Uden den ro, som han får igennem sin ridning, vil han ikke kunne overskue at være i skole hver dag, da vi bruger hans ridning som belønning for at passe og kæmpe i sin skole. Her er ridning en perfekt sportsgren, da den styrker ham i alle hans gode og udfordrende sider.

Hesten, han rider, reagerer på alle hans små signaler, og det giver ham en bedre forståelse af, hvorfor hans klassekammerater reagerer, når han gør bestemte ting. Så ridningen er det bedste for ham, og han elsker det.

Knus Xx”

Vi siger tak til moren for at dele denne gode historie.