Støt Broen Danmark - Min konto

23. oktober 2020

“Problemerne går væk, når jeg træner”

“Det er, som om at alle de almindelige problemer går væk, når jeg træner. Det kan være pigeproblemer eller noget derhjemme. Så er der kun fodbolden, jeg fokuserer på. Det føles rigtig rart.”

Andreas

Andreas viser sine evner med en fodbold (Foto: BROEN Vejle)

Sådan fortæller Andreas om, hvad der gør fodbold til noget, han ser frem til, når hverdagen byder på vanskeligheder eller usikkerhed i forhold til andre omkring ham.

Vi har tidligere her på hjemmesiden fortalt historien om Andreas, der drømmer om at blive professionel fodboldspiller, gerne i en europæisk storklub, hvis talentet rækker så langt en dag.

Find tidligere indlæg om Andreas og fodbold

Tine Bryld Prisen til BROEN for at hjælpe børn som Andreas

I forbindelse med at BROEN Danmark og alle BROENs lokalforeninger har fået tildelt Tine Bryld Prisen, som også kaldes “Danmarks store socialpris”, har DR fået Andreas til at uddybe sin historie.

Hans kontakt til BROEN begyndte, da han var 11 år, og hans mor mente, at han skulle lave noget andet end at spille computer.

“Flere af drengene i min familie gik på det tidspunkt til fodbold, så jeg forsøgte at give det et skud, selvom jeg altid har syntes, det var kedeligt. Men fodbolden gjorde noget ved mig.

Allerede under første træning fortalte min træner, at jeg var rigtig hurtig på banen, og efter et par omgange med træning fortalte han mine forældre, at jeg kunne komme rigtig langt i fodbold, hvis jeg ville. Den ros betød meget for mig. Og så kunne jeg også tale med, når de andre drenge snakkede om det. Derfor fortsatte jeg.

Mine forældre har været skilt, lige så lang tid jeg kan huske. Da jeg var barn, fik min mor en depression og kom på kontanthjælp, fordi hun ikke kunne arbejde. Så vores situation var sådan lidt op ad bakke. Min mor havde ikke penge til at kunne købe støvler, benskinner og resten af det udstyr, jeg skulle bruge til træningen, og der var heller ikke penge til at betale kontingentet, hvis hun også skulle betale husleje.”

Andreas med fodbold

Andreas har fået helt styr på bolden (Foto: BROEN Vejle)

Derfor tog moren kontakt til BROEN Vejle, og formand Susanne Clausen var hurtig til at sætte hjælpen i gang, så Andreas kunne komme til at gå til fodbold, selvfølgelig med det rigtige udstyr, så han ikke skilte sig ud fra de andre fodbolddrenge. Det omfattede også hans første fodboldstøvler, dengang i størrelse 41.

I dag er fødderne noget større. Andreas er blevet 17 år og et stort talent på idrætsefterskolen ISI ved Ikast. Her går han på andet år med god hjælp af BROEN Vejle og Susanne Clausen, som han har lovet at sende en billet til sin første kamp som professionel, hvis – eller skal vi ikke hellere sige, når drømmen bliver opfyldt. 🙂

Find hele artiklen om Andreas hos DR

BROEN Danmark modtog Tine Bryld Prisen onsdag den 21. oktober 2020 ved et direkte radioshow på Lille Vega i København.

Find mere om Tine Bryld Prisen