Støt Broen Danmark - Min konto

15. juni 2018

Cykelløb for udsatte børn kommer til Vejle

BROEN Danmark Rundt - træningstur

Fra træningstur i 2017 for holdet BROEN Danmark Rundt (foto: OK)

På mandag den 18. juni går startskuddet for anden gang til cykelløbet BROEN Danmark Rundt, som i 2018-udgaven cykler fra Helsingør til Skagen til fordel for udsatte børn og unge i Danmark. På tredje etape onsdag den 20. juni slutter feltet i Vejle og besøger den lokale BROEN-afdeling – med flere lokale på holdet.

Cyklende opbakning til lokal indsats

“For BROEN Vejle betyder det meget, at cykelrytterne fra BROEN Danmark Rundt har valgt at køre denne tur og lægge vejen forbi Vejle, hvor vi har bygget bro for udsatte børn til en aktiv fritid i lokale foreninger og klubber siden 2010,” siger Susanne Clausen, formand for BROEN Vejle.

Rytterne skal cykle mere end 800 kilometer i løbet af fem dage i den gode sags tjeneste. Ruten går over Storebælt, og rytterne besøger blandt andet landets fire største byer i rækkefølgen København, Odense, Aarhus og Aalborg. Velgørenhedsløbet afholdes for andet år i træk, og feltet forventer at samle flere penge ind end sidste års 375.000 kroner.

Flere lokale i feltet
Det sammentømrede cykelhold består af 25 engagerede personer fra forenings- og erhvervslivet samt fra partier på tværs af den politiske scene. Det er bl.a. Christiansborg-politikeren Kristian Thulesen-Dahl, som til dagligt bor i Thyregod og har valgkreds i Vejle Nord, og han er selvfølgelig også at finde i sadlen for BROEN Danmark Rundt.

Derudover er det vejlensiske par Emil Ankerstjerne Nørhave, advokatfuldmægtig hos Leoni Advokater, og Mette Christiansen, Social Media Manager hos energiselskabet OK, blandt rytterne. Sidstnævnte er med for anden gang, hvor Emil kaster sig ud i det for første gang.

“Der er trætte ben i sigte, men det er som om, at det bliver en bagatel i det gode selskab og med smuk natur omkring sig. Det er også en kæmpe motivationsfaktor, at hvert tråd i pedalerne går til et godt formål,” siger Mette Christiansen.

Emil Ankerstjerne Nørhave supplerer: “Jeg glæder mig personligt lidt ekstra til depotet i Vejle, hvor både Mette og jeg er født og opvokset. Jeg har hørt rygter om, at en lille skare af vores venner og familie tropper op på Rådhuset. Det er ret fedt.”

På cykelholdet finder man blandt andre også partiformand Morten Østergaard (R), Jacob Mark, gruppeformand i SF, og Anders Bondo Christensen, formand for Danmarks Lærerforening.

BRObygning til foreningslivet

BROEN er en landsdækkende sammenslutning af lokale foreninger, som har til formål at støtte udsatte børn og unge med kontingenter, udstyr og hvad de nu måtte have brug for til idræt eller andre fritidsaktiviteter. Løbets hovedsponsorer er Blue Idea og energiselskabet OK, hvor sidstnævnte i forvejen er kendt for sin omfattende støtte til lokale idrætsklubber og foreninger.

I Vejle har den lokale afdeling allerede gjort et stort stykke arbejde, lyder det fra formanden: “Vi hjalp ca. 375 børn og unge i 2017 til at være aktive i de lokale idræts- og fritidsforeninger i hele kommunen. Vi har især haft et godt samarbejde med Vejle Kommunes fritidsindsats og dens fagpersoner inden for især udsatte unge og med de lokale idræts- og fritidsforeninger,” siger den lokale formand Susanne Clausen, og fortsætter:

“Vi kan se, at vores støtte gør en forskel, fordi en masse børn og unge i lokalområdet har fået et aktivt fritidsliv. Vi vil fortsætte arbejdet i BROEN Vejle, så endnu flere børn og unge kan deltage i fritidsaktiviteter.”

BROEN Vejle er vært ved et depot onsdag den 20. juni fra kl. 15.00. Depotet er ved Vejles gamle rådhus, hvor borgmester Jens Ejner Christensen byder velkommen, og taekwondo-klubben Moo Duk Kwan giver opvisning.

Fakta

  • Alle indsamlede midler går ubeskåret til BROENs indsats for socialt udsatte børn, hvor familien ikke selv har ressourcerne til børnenes aktiviteter i fritiden.
  • Deltagerne dækker selv alle deres udgifter i forbindelse med turen.
  • Aktuelt har BROEN 27 lokalforeninger fordelt ud over Danmark.
  • BROEN samarbejder tæt med kommunale fagpersoner og det lokale foreningsliv.
  • BROENs lokalforeninger hjalp i 2017 ca. 4.800 børn og unge i hele landet til en fritidsaktivitet i det danske forenings- og fritidsliv. Aktiviteterne spænder over sport, spejder, musik, dans og teater samt træningslejre og stævner i skoleferierne.
  • BROEN Danmark Rundt indsamlede i 2017 cirka 375.000 kroner. Pengene er blevet brugt til støtte af udsatte børns aktive fritid gennem BROENs lokalforeninger og til ferieaktiviteter.
  • Find mere om BROEN Danmark Rundt hos BROEN Danmark