Støt Broen Danmark - Min konto

18. januar 2018

Frivillighed i blodet

I et portræt i Ugeavisen i Vejle fortæller Susanne Clausen, formand for BROEN Vejle, hvad der har fået hende til at gå ind i frivilligt arbejde til gavn for socialt udsatte børn.

Susanne Clausen er formand for BROEN Vejle (foto: Lars Saugbjerg, Ugeavisen Vejle)

På spørgsmålet om, hvad der driver værket, svarer Susanne: “Det er det lys, der bliver tændt i øjnene på et barn, som man giver noget sportsudstyr. Så kan de kigge på det og spørge: ‘Hvem skal jeg dele det med?’ ‘Ingen, det er dit,’ svarer man så – og det er altså en god oplevelse.”

Vejen til at være frivillig i BROEN i dag har gået over flere former for frivilligt arbejde gennem hendes liv, som hun fortæller til avisen: “Jeg har altid haft med frivilligt arbejde at gøre. Jeg er født og opvokset med at være en del af den verden. Mine forældre lavede også en masse frivilligt arbejde, så det er en del af mit dna. Med tiden er jeg blevet bedre til at finde noget, jeg virkelig brænder for. Noget, jeg kan gå hundrede procent ind i, og det kan jeg med BROEN.”

Desværre behov for BROEN

BROEN Vejle blev oprettet i 2010, og Susanne Clausen har været med fra starten. Først som næstformand og siden 2011 som formand.

I grunden er det på en trist baggrund, at en forening som BROEN overhovedet findes, mener hun: “I Vejle Kommune kunne lokalafdelingen i 2017 desværre hjælpe 377. Desværre, for det er jo forfærdeligt, synes jeg, at man i et land som Danmark har behov for, at der er nogle som os til at hjælpe, altså tage hånd om, at børn kan blive foreningsaktive,” siger Susanne Clausen og tilføjer, at i BROEN kan man mærke, så snart der er ‘stramninger’ i samfundet:

“Bliver børnepengene for eksempel nedjusteret, vil vi straks kunne mærke en stigning i antallet af børn, vi skal hjælpe,” fortæller hun til Ugeavisen Vejle.

Find hele portrættet i Ugeavisen Vejle den 16. januar 2018