Støt Broen Danmark - Min konto

4. juli 2017

Tæt samarbejde om julemærkebørn

Som led i BROENs samarbejde med julemærkehjemmet i Hobro har BROEN Vejle indledt et tæt samarbejde om de første to børn. Og samarbejdet begyndte allerede, mens de to børn var på et 10-ugers ophold i foråret.

Cykler, fitness og fodbold

Emma og Nikolai med cyklerne fra BROEN Vejle, så de kan cykle i skole og til træning

Opfølgningskoordinatoren fra julemærkehjemmet i Hobro hedder Karen Marie, og hun tog allerede under opholdet for de to børn, Emma og Nikolai, kontakt til BROEN Vejle for at høre om muligheden for et samarbejde, når opholdet sluttede, og børnene skulle hjem til familien og hverdagen. Det var BROEN klar til.

Og faktisk begyndte samarbejdet langt tidligere. Undervejs i det 10 uger lange forløb på julemærkehjemmet faldt nemlig påsken med mange dage hjemme hos familien. Og da Emma var blevet glad for fitness på julemærkehjemmet, ville hun også gerne træne, mens hun var på påskeferie. Altså hjalp BROEN Vejle med at finde en  god brugt cykel, både til hende og til Nicolai. Dermed kunne Emma cykle til træning i et lokalt fitness-center i ferien.

Efter at opholdet er slut, er Emma og Nikolai hjemme igen. Og med støtten fra julemærkehjemmet og BROEN har de begge stor motivation for at fortsætte den gode udvikling, som var sket i Hobro. Begge har de tabt sig i løbet af de 10 uger, og Emma træner fortsat i fitness-center, mens Nicolai igen går til fodbold og skal på fodboldlejr i sommerferien.

Her er en hilsen fra både Emma på 14 år og Nikolai på 12 år til BROEN Vejles formand, Susanne Clausen:

Emma: “Hej Susanne. Det har været helt vildt dejligt, at BROEN Vejle har været klar fra starten af opholdet på julemærkehjemmet til at hjælpe os. Jeg har kunnet træne i Loop Fitness, når vi nu var hjemme så mange dage til påske. Det betyder rigtig meget, at nu, hvor jeg er kommet hjem, var der styr på fitness, jeg kan gå til, min plan er at træne 3 gange i ugen. Jeg har gerne villet cykle i skole for at få den motion med også, og det var helt vildt dejligt, at I så hurtigt sørgede for cykler til os. Jeg er rigtig glad for den hjælp, I har givet mig og håber, mange flere får samme hjælp. Fra jeg tog af sted 17. april og til nu, har jeg tabt 11 kg. Hilsen Emma”

Nikolai: “Det er mega fedt, at BROEN Vejle har sørget for, jeg kan gå til fodbold igen. Jeg startede allerede sidste uge og træner 2 gange i ugen. Det er vildt sjovt at se andre drenge, de er søde. Jeg kan sagtens følge med dem nu. Jeg har også fået en cykel fra jer, så jeg kan komme ud og cykle igen, både i skole og over i skoven. I sommerferien skal jeg på fodboldskole, det glæder jeg mig rigtig meget til. Mega sejt I har givet mig det. Jeg tabte 14 kg de 10 uger, jeg var afsted. Hilsen Nikolai”

BROEN Vejle og julemærkehjemmet følger op på, hvordan det går for de to børn efter hjemkomsten.