Støt Broen Danmark - Min konto

23. marts 2017

“Min far var altid fuld!”

“Jeg kunne bedst lide frikvartererne… og sport, for jeg troede, jeg var dum. Min far var altid fuld, min mor gav mig ikke omsorg. 14 år gammel boede jeg på Christiania, 15 år gammel fik jeg et brev fra kommunen – de havde opgivet mig!”

Druk, vold og ingen omsorg

BROEN-ambassadør Torben Hein holdt den 22. marts 2017 et foredrag på Domus i Vejle om sit liv på godt og ondt. En stærk beretning om en barndom i et kaotisk hjem med alkohol, vold og mangel på omsorg – og ingen penge til børnenes hverdag, eksempelvis at gå til fodbold, som Torben godt kunne lide, da han var dreng, men aldrig fik mulighed for.

Som voksen fortsatte han selv mønsteret med misbrug og kriminalitet, helt frem til den dag, hvor det gik op for ham, at hans og kærestens nyfødte datter skulle tvangsanbringes med det samme. Da var kæresten narkoman, og Torben selv sad  i fængsel, mens datteren blev født med abstinenser.

Heldigvis fik det i løbet af årene Torben til at skifte kurs i sit liv, og dermed fik hans gribende foredrag en god slutning om at møde sin fortid og tilgive selv sin voldelige stedfar og underkuede mor for deres svigt af børnene, heriblandt altså Torben selv.

Når han tænker tilbage på sin barndom, mener han i dag, at det kunne have betydet en vigtig forskel, hvis en voksen havde set hans behov for et frirum fra hjemmet som f.eks at gå til fodbold.

Torben Hein havde doneret foredraget til BROEN Vejle, som derfor fik entréindtægten og kaffesalget til at kunne hjælpe udsatte børn i Vejle Kommune.

BROEN Vejle siger en stor tak til Torben og til Jonna og John fra Domus!

Find mere om Torben Hein som ambassadør for BROEN Vejle