27. juni 2017

Brandøvelse og cykelhold ved rådhuset

Nogle af de “tilskadekomne” deltagere i øvelsen

Onsdag den 20. juni kom cykelløbet BROEN Danmark Rundt forbi Tønder og gjorde stop foran rådhuset, hvor BROEN Tønder var værter for et depot til deltagerne. Samtidig var hele rådhuset evakueret som del af en beredskabsøvelse, så der var ekstra mange til at tage imod cykelrytterne.

Borgmester og lokale cykelryttere bød velkommen

At hele rådhusets personale skulle evakueres som følge af en planlagt brandøvelse satte ikke en stopper for, at man også kunne tage imod feltet af ryttere på vej mod Danmarks vestligste punkt. Feltet var i forbindelse med besøget i Tønder blevet udvidet med fem cykelryttere fra Toftlund, der skulle cykle med på strækningen fra Tønder til Ribe. Toftlund-rytterne var med til at cykle penge ind til BROEN med velgørenhedsløbet Tour de BROEN Tønder i 2016, som i alt resultererede 142.000 kroner til den lokale indsats for udsatte børn og unges fritid.

Borgmester Henrik Frandsen holdt velkomsttale, mens BROEN-formand Hanne Aalling Risager og cykelholdet lytter

Kompetencecenteret i Tønder Kommune stod for forplejningen, og borgmester Henrik Frandsen stod for velkomsttalen, hvor han både takkede rytterne for at gøre denne særlige indsats for at samle penge til udsatte børn og også rettede en tak til BROEN Tønder for at hjælpe mange børn i hele kommunen. I 2016 støtten lokalforeningen mere end 300 børn og unge til en aktiv fritid.

Lokalforeningens formand, Hanne Aallling Risager benyttede også lejligheden til at takke kommunen for opbakningen til BROEN Tønder. Hun fortalte også det flotte projekt, hvor BROEN Tønder i uge 26 kan tilbyde udsatte familier et aktivt ferieophold for børn og voksne i samarbejde med Motel Højer og fagpersoner i kommunen, der har været med til at finde de relevante familier for opholdet.

To af gæsterytterne fra Tour de BROEN Tønder 2016 hilser på BROEN Silkeborgs formand Dorthe Nørgaard

Efter et stop med opfyldning af depoterne rullede cykelholdet videre mod Ribe, Esbjerg og Blåvandshuk, inden dagens etape blev afsluttet i Varde. Med fra Ribe til Tønder kørte tre mænd og to kvinder, som alle er aktive motionsryttere i Toftlund. I Ribe overgav de pladserne til fem andre ryttere, som kørte med videre til Esbjerg.

Find mere om besøget i Jyske Vestkysten den 21. juni 2017 – her er også en video om løbet

Find artikel hos Der Nordschleswiger den 21. juni 2017

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk