Støt Broen Danmark - Min konto

20. juni 2019

Fedtemadder og fattighistorie

BROEN Danmark Rundt Forsorgsmuseet

Cykelholdet BROEN Danmark Rundt klar til at fortsætte etapen (foto: Danmarks Forsorgsmuseum)

Cykelholdet BROEN Danmark Rundt gjorde anden pinsedag stop hos Danmarks Forsorgsmuseum i Svendborg og blev budt på et indblik i historien om fattige børn i Danmark over et fad fedtemadder.

Selvom museet normalt er lukket om mandagen, var formidlingschef Sarah Smed ikke i tvivl: “Selvfølgelig skal I forbi os på museet til et depot! Jeg sørger for fedtemadder og kaffe.”

Derfor kunne de godt 30 deltagere i cykelløbet til fordel for udsatte børns fritidsaktiviteter svinge racercyklerne ind i gården hos museet og stige af sadlerne. Gårdspladsen gav genlyd af de mange cykelsko, som klikkede ud af pedalerne, hvorefter cykelrytterne klaprede hen over brostenene og ind til fyldte fade med fedtemadder og friskbrygget kaffe, som Sarah og nogle frivillige hjælpere havde sørget for.

Depot hos Danmarks Forsorgsmuseum

Sarah Smed (i midten) gav et indblik i de fattige børns historie. Til venstre ses frivillige fra BROEN Svendborg og Erik Haumann fra BROEN Danmark.

Og så fik holdet et spændende og meget levende indblik i museets fortid som fattiggård og i historien om, hvordan vi i Danmark historisk set har taget os af samfundets udsatte personer og især de fattige børn.

Med ved depotet var også tre af de frivillige fra BROEN Svendborg, som fortalte om den lokale indsats for at bygge bro for udsatte børn til det lokale fritidsliv.

En stor tak til Sarah Smed og Forsorgsmuseet for den fine modtagelse.

Find mere om besøget hos Danmarks Forsorgsmuseum

Find mere om besøget i Fyns Amts Avis den 10. juni 2019

BROEN Danmark Rundt Forsorgsmuseet fedtemadder

Cykelholdet blev budt på fedtemadder på Forsorgsmuseet (foto: Danmarks Forsorgsmuseum)