28. juni 2019

Overskud fra Vestjyden til udsatte børn

Salget af miniskulpturen Vestjyden er gået over al forventning, og det foreløbige overskud blev onsdag den 26. juni overrakt til BROEN Struer.

Vestjyden donation BROEN

Sanja Grcic og Karin Houmann fra BROEN Struer (tv.) modtog gavebeviset fra Karen Trelborg og Henrik Busk Andersen (foto: Frede Stengaard, Dagbladet Holstebro-Struer)

Kunstneren Henrik Busk Andersen var selv til stede, da Karen Trelborg fra Hjerm Kunstgalleri kunne fortælle, at der er solgt hele 154 eksemplarer af miniatureudgaven af skulpturen Vestjyden, som Henrik Busk Andersen skænkede til Struer Kommune i februar.

Overskuddet fra salget har kunstneren valgt skal gå til at hjælpe udsatte børn og unge til gode aktiviteter i fritiden gennem BROEN Struer. Det foreløbige resultat kunne derfor opgøres til en donation til BROEN Struer på 100.000 kr.

Henrik Busk Andersen fortalte ved overrækkelsen af gavebeviset, at han er glad for at kunne bruge sin kunst til at hjælpe andre: “Bare tænk på, hvor mange der kan få sig et par fodboldstøvler og måske ende i den helt store superliga og vende tilbage til Struer og fortælle om, hvordan de endte med at komme i Hall of Fame på grund af den hjælp, de fik fra BROEN. Det er da fantastisk,” sagde han til Dagbladet Holstebro-Struer.

Find mere om donationen hos Dagbladet Holstebro-Struer den 26. juni 2019