Støt Broen Danmark - Min konto

9. juni 2018

Cykelløb for udsatte børn kommer til Slagelse

BROEN Danmark Rundt-træningstur

Fra træningstur i 2017 for BROEN Danmark Rundt (foto: OK)

Inden længe går startskuddet for anden gang til cykelløbet BROEN Danmark Rundt, som i 2018-udgaven cykler fra Helsingør til Skagen til fordel for udsatte børn og unge i Danmark. På anden etape tirsdag den 19. juni cykler feltet igennem Slagelse og besøger den lokale BROEN-afdeling.

Besøg og markering af forening

”Vi er meget glade for at kunne tage imod BROEN Danmark Rundt på deres vej fra Helsingør til Skagen. Det er faktisk noget af det første, som vi er med til at arrangere i vores forening BROEN Slagelse, som kun er få måneder gammel,” siger Anja Nielsen, lokalformand i BROEN Slagelse.

I Slagelse er den lokale afdeling spritny og mere end klar til at hjælpe områdets børn og unge: ”Vi opstod på initiativ af en lokal ildsjæl, der kontaktede Slagelse Kommunes daværende borgmester Sten Knuth. Den frivillige ildsjæl kunne se, at kommunen manglede noget til at supplere sin eksisterende indsats med fritidspas og fritidsvejledning,” siger Anja Nielsen, og fortsætter:

”Og vi må desværre konstatere, at vi har en del udsatte børn og unge i kommunen, selv om langt de fleste børn i Slagelse kommer fra familier, hvor der er ressourcer og overskud til, at de kan gå til noget i fritiden. Men vi vil gerne have, at alle børn skal have muligheden, uanset forældrenes situation. Og det er vi klar til at gøre noget for nu.”

BRObygning til foreningslivet

Initiativtagerne til BROEN Danmark Rundt er Christiansborg-politiker Kristian Thulesen-Dahl og erhvervsmand Flemming Bøgely. Velgørenhedsløbet afholdes for andet år i træk, og feltet forventer at samle flere penge ind end sidste års 375.000 kroner.

Det sammentømrede cykelhold består af 25 engagerede personer fra forenings- og erhvervslivet samt fra partier på tværs af den politiske scene. Rytterne skal cykle mere end 800 kilometer i løbet af fem dage i den gode sags tjeneste. Ruten går over Storebælt, og rytterne besøger blandt andet landets fire største byer i rækkefølgen København, Odense, Aarhus og Aalborg.

Undervejs vil cykelrytterne besøge flere af BROENs lokale afdelinger og slå et slag for foreningernes arbejde for udsatte børn i lokalområdet, herunder i Slagelse.

Kendte som ukendte danskere sadler op

På cykelholdet er blandt andet de to politiske ledere Kristian Thulesen-Dahl (DF) og Morten Østergaard (R) samt Jacob Mark, gruppeformand i SF, Anders Bondo Christensen, formand for Danmarks Lærerforening og flere byrådspolitikere fra hele landet. Derudover består cykelholdet af en række ildsjæle fra forenings- og erhvervsliv.

Den første udgave af løbet blev kørt i 2017 med start fra Folkemødet på Bornholm og med mål ved Den tilsandede Kirke ved Skagen. I år er målet fortsat Skagen, men starten går denne gang fra Helsingør, hvor borgmester Benedikte Kiær (K) skyder feltet afsted.

BROEN Slagelse er vært ved et depot tirsdag den 19. juni omkring kl. 12.30, hvor pressen er meget velkommen til at deltage og lave interviews med deltagere, arrangørerne mv. Depotet er ved beboerhuset på Ærøvej 110, 4200 Slagelse.

Harboes Bryggeri A/S har sponsoreret drikkevarer til depotet.

Fakta

  • BROEN Danmark Rundt indsamlede i 2017 cirka 375.000 kroner. Pengene er blevet brugt til støtte af udsatte børns aktive fritid gennem BROENs lokalforeninger og til ferieaktiviteter.
  • BROENs lokalforeninger hjalp i 2017 ca. 4.800 børn og unge til en fritidsaktivitet i det danske forenings- og fritidsliv. Aktiviteterne spænder over sport, spejder, musik, dans og teater samt træningslejre og stævner i skoleferierne.
  • Alle indsamlede midler fra cykelløbet går ubeskåret til BROENs indsats for socialt udsatte børn.
  • Deltagerne dækker selv alle deres udgifter i forbindelse med turen.
  • Aktuelt har BROEN 27 lokalforeninger fordelt ud over Danmark.
  • BROEN samarbejder tæt med kommunale fagpersoner og det lokale foreningsliv.
  • Find mere om BROEN Danmark Rundt hos BROEN Danmark