Støt Broen Danmark - Min konto

9. september 2020

Fra skør idé til vandretur for børns fællesskab

“Umiddelbart en idiotisk idé!” Sådan skriver to kvinder i et opslag om deres fælles projekt med at vandre 100 km på et døgn, mens de samler penge ind til BROEN Silkeborgs lokale indsats for børns fritidsliv.

De to kvinder hedder Stine Engelsen og Majbritt Mikkelsen, og de kender hinanden fra et erhvervsnetværk i Silkeborg kaldet “Stol På Mennesker”, som Majbritt driver, og som Stine er med i med sit firma. Planen er at vandre på tværs af Jylland med hver sit startsted for at mødes et døgn senere i Silkeborg. Dels for at prøve deres egen fysiske og psykiske udholdenhed, og dels for at rejse penge til BROENs arbejde med at bygge bro for børn fra udsatte familier til at kunne deltage i det lokale idræts- og foreningsliv.

Fra opslag på Facebook om Kåst te kåst

Projektet kalder de “Coast to coast” med den jyske udtale “Kåst te kåst”. Selv omtaler de sig som “Kåst 1 og Kåst 2”. Her er deres egen omtale af projektet i et opslag på Facebook:

“Vi kalder det COAST TO COAST (KÅST TE KÅST). Jeg [Stine] starter i Grenå, Majbritt starter i Stauning, og målet er at mødes på Torvet i Silkeborg mandag den 14/9 om formiddagen. Umiddelbart en idiotisk idé. Men knap så idiotisk, fordi vi med turen gerne vil støtte BROEN Silkeborg, så de kan give nogle af Silkeborgs børn nogle ekstra fællesskabende oplevelser.

Fordi… Det meste fysiske aktivitet og idræt går jo ud på at gøre ting sammen – at være del af et fællesskab med grin, gråd, high-fives og fede oplevelser. Det er fællesskabet, vi alle i én eller anden grad søger og higer efter – ikke mindst som børn.

Derfor… Går vi en tur en tur alene for at andre kan gøre noget sammen.

Vi håber, at I har lyst til især at heppe og måske give os og dermed BROEN lidt support, når vi om en uge fyrer op under KÅST TE KÅST.”

Starten går søndag den 13. september kl. 9.00. Stine snører vandreskoene i Grenå på Djurslands østkyst og Majbritt i Stauning i det vestjyske. Forventningen er så, at de vil mødes cirka 24 timer senere på torvet i Silkeborg. Her kan de forhåbentlig fejre en god tur, tælle vabler og gøre indsamlingen op.

Kåst te kåst kan støttes via Mobilepay på nummeret 744701 med beskeden “Kåst te kåst”. Alle beløb går ubeskåret til BROEN Silkeborg og arbejdet med at hjælpe udsatte børn og unge til en aktiv fritid.

BROEN Silkeborg siger en stor tak for støtten!