17. august 2018

BROEN Randers er nu i arbejdstøjet

Før sommerferien – helt præcist den 12. juni var der stiftende generalforsamling i BROEN Randers, og nu er bestyrelsen godt i gang med arbejdet. Derfor er der udsendt nedenstående pressemeddelelse til de lokale medier:

En ny forening BROEN Randers vil være med til at bygge bro til et aktivt fritidsliv for udsatte børn og unge i hele kommunen. Bag foreningen står en gruppe engagerede personer fra lokalområdet.

Foreningen blev stiftet den 12. juni 2018.

Formand Jette Husum fortæller om formålet med BROEN:

”Vi har alle brug for at være en del af et fællesskab. Og her har vores idræts- og fritidsforeninger et fantastisk tilbud om gode fællesskaber for børn. BROEN er en frivillig forening, der giver økonomisk støtte til udsatte børn og unges fritidsaktiviteter. Støtten går til kontingent og udstyr, og til at hjælpe dem i gang med et aktivt fritidsliv. Støtten har stor betydning for børnene og de unge, fordi den giver dem mulighed for at være en del af fællesskabet på lige fod med andre børn og voksne rollemodeller – også efter skoletid.”

“Vi glæder os til at komme i gang. Vi havde naturligvis helst set, at en forening som vores var overflødig, for det er ikke et samfundsmæssigt sundt tegn, at vi er nået dertil i Danmark, at fattigdom forhindrer børn og unge i et aktivt fritidsliv. Men når nu situationen desværre er, som den er, så håber vi, at vores lokale forening vil kunne bidrage til at gøre hverdagen lidt lettere for de børn, som er påvirket af at vokse op i pressede og trængte familier i vores kommune. Vi er klar til at modtage ansøgninger om støtte i slutningen af august,” påpeger Jette Husum.

BROEN Randers vil arbejde tæt sammen med fagpersoner i Randers Kommune såsom lærere, pædagoger, sagsbehandlere, familierådgivere og andre med et godt kendskab til børn i udsatte familier. Desuden samarbejder BROEN Randers med de eksisterende lokale foreninger og klubber inden for idræts- og fritidsområdet og i samarbejde med SIKR.

BROEN Randers er en del af BROEN Danmark. Der findes i alt 28 lokalforeninger af BROEN rundt i landet, som alle er organiseret som en del af BROEN Danmark.

I 2017 hjalp BROENs lokalforeninger i alt ca. 4.800 udsatte børn og unge til en aktiv fritid.

* BROEN er afhængig af både private og offentlige bidrag for at kunne hjælpe udsatte børn til en aktiv fritid.