14. juni 2018

Cyklende ildsjæle kommer til Odense

Bondobrødrene

På holdet i 2018 er også brødrene Bondo Christensen – Peter, Anders og Ole (foto: OK)

Inden længe går startskuddet for anden gang til cykelløbet BROEN Danmark Rundt, som i 2018-udgaven cykler fra Helsingør til Skagen til fordel for udsatte børn og unge i Danmark. På tredje etape onsdag den 20. juni cykler feltet igennem Odense og besøger den lokale BROEN-afdeling.

Markering af indsats for udsatte børn i Odense

“Det er en fantastisk oplevelse, at mennesker vil gøre så stor en indsats for at hjælpe børn, der har behov. Vi ved, det hjælper! Det hører vi ofte fra både fagpersoner i kommunen og frivillige ledere i idræts- og fritidsforeninger, som er tæt på børnene og kan mærke forskellen i trivsel hos det enkelte barn,” siger Anders Kristensen, lokalformand i BROEN Odense.

Initiativtagerne til BROEN Danmark Rundt er Christiansborg-politiker Kristian Thulesen-Dahl og erhvervsmand Flemming Bøgely. Velgørenhedsløbet afholdes for andet år i træk, og feltet forventer at samle flere penge ind end sidste års 375.000 kroner.

Det sammentømrede cykelhold består af 25 engagerede personer fra forenings- og erhvervslivet samt fra partier på tværs af den politiske scene. Rytterne skal cykle mere end 800 kilometer i løbet af fem dage i den gode sags tjeneste. Ruten går over Storebælt, og rytterne besøger blandt andet landets fire største byer i rækkefølgen København, Odense, Aarhus og Aalborg.
Undervejs vil cykelrytterne besøge flere af BROENs lokale afdelinger og slå et slag for foreningernes arbejde for udsatte børn i lokalområdet, herunder i Odense.

BROEN Danmark Rundt træning

Fra træningstur i 2017 for holdet BROEN Danmark Rundt (foto: OK)

BRObygning til foreningslivet

BROEN er en landsdækkende sammenslutning af lokale foreninger, som har til formål at støtte udsatte børn og unge med kontingenter, udstyr og hvad de nu måtte have brug for til idræt eller andre fritidsaktiviteter. Løbets hovedsponsorer er Blue Idea og energiselskabet OK, hvor sidstnævnte i forvejen er kendt for sin omfattende støtte til lokale idrætsklubber og foreninger.

I Odense har den lokale afdeling allerede gjort et stort stykke arbejde, lyder det fra lokalformanden: ”BROEN Odense har hjulpet udsatte børn og unge i Odense Kommune siden 2011, og vi støttede 133 børn og unge i 2017. Siden begyndelsen har vi støttet mere end 600 børn,” siger Anders Kristensen.

Han tilføjer: ”Den oprindelige besætning i BROEN Odense har gjort en stor indsats og opbygget et solidt fundament med et rigtigt godt samarbejde med bl.a. Fritidsbutikken i Vollsmose-området og frivilligcenteret.”

BROEN Odense har i begyndelsen af 2018 fået ny bestyrelse, som er klar til at løfte den vigtige opgave med fortsat at bygge bro for socialt udsatte børn og unge til gode fælleskaber. Lokalformanden håber, at cykelløbet kan være med til at politikerne i større grad for øjnene op for den forskel, som afdelingen har været med til at skabe for de unge gennem de seneste syv år.

Kendte som ukendte danskere sadler op

På cykelholdet er blandt andet de to politiske ledere Kristian Thulesen-Dahl (DF) og Morten Østergaard (R) samt Jacob Mark, gruppeformand i SF, Anders Bondo Christensen, formand for Danmarks Lærerforening og flere byrådspolitikere fra hele landet. Derudover består cykelholdet af en række ildsjæle fra forenings- og erhvervsliv.

Den første udgave af løbet blev kørt i 2017 med start fra Folkemødet på Bornholm og med mål ved Den tilsandede Kirke ved Skagen. I år er målet fortsat Skagen, men starten går denne gang fra Helsingør, hvor borgmester Benedikte Kiær (K) skyder feltet afsted.

BROEN Odense er vært ved et depot onsdag den 20. juni omkring kl. 10, hvor pressen er meget velkommen til at deltage og lave interviews med deltagere, arrangørerne mv. Depotet er ved Odense Slot, Nørregade 36 i Odense, hvor rådmand (V) Jane Jegind også vil komme og byde holdet velkommen til kommunen. Pressen er velkommen.

Fakta

  • Alle indsamlede midler går ubeskåret til BROENs indsats for socialt udsatte børn, hvor familien ikke selv har ressourcerne til børnenes aktiviteter i fritiden.
  • Deltagerne dækker selv alle deres udgifter i forbindelse med turen.
  • Aktuelt har BROEN 27 lokalforeninger fordelt ud over Danmark.
  • BROEN samarbejder tæt med kommunale fagpersoner og det lokale foreningsliv.
  • BROENs lokalforeninger hjalp i 2017 ca. 4.800 børn og unge i hele landet til en fritidsaktivitet i det danske forenings- og fritidsliv. Aktiviteterne spænder over sport, spejder, musik, dans og teater samt træningslejre og stævner i skoleferierne.
  • BROEN Danmark Rundt indsamlede i 2017 cirka 375.000 kroner. Pengene er blevet brugt til støtte af udsatte børns aktive fritid gennem BROENs lokalforeninger og til ferieaktiviteter.
  • Find mere om BROEN Danmark Rundt hos BROEN Danmark

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk