Støt Broen Danmark - Min konto

11. juni 2017

Cykelløb for udsatte børn kommer til Hobro

Der skal trampes godt til i pedalerne, når cykelløbet BROEN Danmark Rundt cykler fra Bornholm til Skagen til fordel for socialt og økonomisk belastede børn og unge i Danmark. Cykelholdet kommer til Hobro torsdag den 22. juni, hvor byens borgmester tager imod rytterne

25 engagerede personer fra forenings- og erhvervslivet samt partier på tværs af den politiske scene skal cykle næsten 1.000 km på bare seks dage. Det gør de i den gode sags tjeneste – for BROEN Danmark og foreningens arbejde for udsatte børn og unge.

Borgmester og garde tager imod

Den lokale BROEN-afdeling i Mariagerfjord tager imod cyklisterne i Hobro ved torvet ca. kl. 17.00-17.30, hvor bl.a. borgmester Mogens Jespersen og Hobro Garden står klar. Det glæder den hobrogensiske formand Marianne Ladefoged, at holdet kommer til byen:

– For BROEN Mariagerfjord betyder det rigtig meget, at cykelrytterne fra BROEN Danmark Rundt har valgt at køre denne tur og lægge vejen forbi os. Det er med til at sætte fokus på vores arbejde med de udsatte børn ikke mindst hos de lokale politikere.

Kendte som ukendte danskere sadler op
Turen indledes på Bornholm i forbindelse med Folkemødet søndag den 18. juni. Derefter går ruten via Gedser i syd og Blåvand i vest for at slutte i Skagen i nord til Sankt Hans fredag den 23. juni.

Deltagerne ved afsendelsen fra Folkemødet på Bornholm den 18. juni 2017

På cykelholdet er blandt andre de to politiske ledere Kristian Thulesen-Dahl (DF) og Morten Østergaard (R) samt Anders Bondo Christensen, formand for Danmarks Lærerforening, og Søren Møller, der er formand for DGI. Derudover består cykelholdet af en række ildsjæle, der er klar til at trampe til på de danske landeveje.

Rytternes indsats har stor betydning for foreningens arbejde til fordel for udsatte børn og unge i Mariagerfjord.

– Vi har siden starten i 2008 hjulpet ca. 100-200 børn og unge pr. år til at være aktive i de lokale idræts- og fritidsforeninger. Vi har et rigtig godt samarbejde med de lokale idrætsklubber, rideklubber, spejderforeninger mv., hvor trænere og ledere er meget hjælpsomme i forhold til “vores børn”.  Vi kan se, at vores støtte gør en forskel, fordi det giver de udsatte børn en mulighed for at skabe sig et socialt netværk og give dem selvtillid, siger Marianne Ladefoged.

BRObygning til foreningslivet
BROEN er en landsdækkende sammenslutning af lokale foreninger, som har til formål at støtte socialt udsatte børn og unge med kontingenter, udstyr og hvad de nu måtte have brug for til idræt eller andre fritidsaktiviteter. Løbets hovedsponsor er energiselskabet OK, som i forvejen er kendt for sin omfattende støtte til lokale idrætsklubber og foreninger.

– I BROEN møder vi mange eksempler på, hvor stor en forskel det gør for et barn at møde og omgås positive voksne i sportsklubben og ikke mindst være sammen med jævnaldrende, der har samme interesse for sporten. Kort sagt at blive en del af et fællesskab, siger Peter Poulsen, formand for BROEN Danmark.

– Det betyder meget for os at nogle engagerede mennesker, kendte som ukendte, springer på cykelsadlen for både at sætte fokus på betydningen af en aktiv fritid for udsatte børn og for at rejse midler til vores indsats i nu 25 lokalforeninger rundt om i Danmark, tilføjer han.

Fakta

  • Alle indsamlede midler går ubeskåret til BROENs indsats for socialt udsatte børn. Deltagerne dækker selv alle deres udgifter i forbindelse med turen
  • Aktuelt har BROEN 25 lokalforeninger fordelt ud over Danmark
  • BROENs lokalforeninger hjalp i 2016 ca. 3.900 børn og unge til en fritidsaktivitet i det danske foreningsliv
  • Se program for hele cykelløbet