Støt Broen Danmark - Min konto

24. juni 2015

Ambufesten giver hånd til ungdommen

AmbuGirEnHaandTilUnge

Jubel ved uddelingen af støtte fra Ambufesten til bl.a. BROEN Mariagerfjord – Lisbeth Domino fra BROEN står bagest til højre på billedet

Det blev hjælpeorganisationen BROEN Mariagerfjord og Hobro IK´s ungdomsafdeling, som denne gang nød særlig gavn af rundhåndede uddelinger fra Ambufesten i Hobro. Med donationer på hhv. 25.000 til BROEN og 75.000 til Hobro IK er der basis for at hjælpe mange unge til sport og styrke ungdomsarbejdet i kommunens største fodboldklub.

Ambufesten i Hobro har tidligere meddelt hvilke godt 30 lokale foreninger, som fik del i de første 250.000 af festens overskud fra 2014. Nu er sløret så også løftet for, hvorledes de sidste 100.000 af resultatet er disponeret.  ”Vi skal efter reglerne tømme kassen for overskuddet efter hver fest, men det gør vi også med stor fornøjelse – især efter et år hvor resultatet endnu engang har været meget tilfredsstillende. Ambufesten gør meget for også at være børnenes fest. Det signal vil vi også gerne sende med uddelingen til to modtagere, som efter vores opfattelse gør meget for børn og unge”, siger Ambufestens formand Jørn Jensen.

BROEN hjælper 170 udsatte børn til en aktiv fritid

”Vi blev rigtig glade da vores formand Marianne Ladefoged blev ringet op med beskeden om, at Ambufesten har tænkt på vores arbejde med et bidrag på 25.000 kr.”, siger Lisbeth Domino fra bestyrelsen i BROEN Mariagerfjord. Det koster i omegnen af 1000 kr. at hjælpe et udsat barn med midler til kontingent og eventuelt udstyr og anden praktisk hjælp for at barnet kan deltage i blot én sund fritidsaktivitet. ”Søgningen til vores frivillige indsats er stor og nu kan vi glæde endnu flere børn og unge i hele kommunen”, var det taknemlige budskab fra Lisbeth Domino, da hun mødte de glade givere fra Ambufesten.

Om Ambufesten

Ambufesten – eller Ambulancedagene i Hobro – har været en årlig begivenhed i Hobro siden 1920 – kun afbrudt af krigsårene 1940-1945.

Ambufesten er langt mere end en byfest. Festlighederne, tivoli, musikken, optogene, konkurrencer og meget mere tiltrækker et stort publikum fra nær og fjern hvert eneste år i sensommeren, hvor ambufesten afvikles på ambupladsen i Hobro.

Festen arrangeres af frivillige kræfter og festens overskud anvendes til donationer til sociale, humanitære og kulturelle formål.

Find mere om Ambufesten i Hobro