Støt Broen Danmark - Min konto

9. juni 2018

Cykelløb for udsatte børn i Kgs. Lyngby

BROEN Danmark Rundt 2017-Folkemødet

Holdet ved BROEN Danmark Rundt 2017 begyndte turen fra Folkemødet på Bornholm (foto: BROEN Danmark)

I uge 25 går startskuddet for anden gang til cykelløbet BROEN Danmark Rundt, som i 2018-udgaven cykler fra Helsingør til Skagen til fordel for udsatte børn og unge i Danmark. På første etape mandag 18. juni cykler feltet igennem Lyngby-Taarbæk og besøger den lokale og spritnye BROEN-afdeling.

Klar til at bygge bro for udsatte børn

”Vi er så begejstrede for at kunne tage imod ’BROEN Danmark Rundt’ på første dag af løbet over de fem dage fra Helsingør til Skagen. Faktisk er det noget af det første, som vi er med til at arrangere i vores forening BROEN Lyngby-Taarbæk, som kun er et par måneder gammel,” siger Isabelle Jørgensen, lokalformand i den nystartede BROEN Lyngby-Taarbæk.

I BROEN Lyngby-Taarbæk, som kun er et par måneder gammel, er man netop lige kommet på plads, og den frivillige forening er nu klar til at gøre en forskel for de børn og unge i kommunen:

”Vi opstod lidt på trods, fordi der i vinterens løb var en diskussion om, hvorvidt vi overhovedet har fattige børn i vores kommune. Og det må vi desværre konstatere, at vi har, selv om langt de fleste børn lever i familier, hvor der er ressourcer og overskud til, at de kan til noget i fritiden. Men vi ønsker, at alle børn skal have muligheden, uanset forældrenes situation. Og det er vi klar til at gøre noget for nu,” siger Isabelle Jørgensen.

BRObygning til foreningslivet

Initiativtagerne til BROEN Danmark Rundt er erhvervsmand Flemming Bøgely og Christiansborg-politiker Kristian Thulesen-Dahl. Velgørenhedsløbet afholdes for andet år i træk, og feltet forventer i år at samle flere penge ind end sidste års 375.000 kroner.

Det sammentømrede cykelhold består 25 engagerede personer fra forenings- og erhvervslivet samt fra partier på tværs af den politiske scene. Rytterne skal cykle mere end 800 kilometer i løbet af fem dage i den gode sags tjeneste. Ruten går over Storebælt og Lillebælt, og rytterne besøger blandt andet landets fire største byer i rækkefølgen København, Odense, Aarhus og Aalborg.

Undervejs vil cykelrytterne besøge flere af BROENs lokale afdelinger og slå et slag for foreningernes arbejde for udsatte børn i lokalområdet, herunder i Lyngby-Taarbæk.

BROEN er en landsdækkende sammenslutning af lokale foreninger, som har til formål at støtte udsatte børn og unge med kontingenter, udstyr og hvad de nu måtte have brug for til idræt eller andre fritidsaktiviteter. Løbets hovedsponsorer er Blue Idea og energiselskabet OK, hvor sidstnævnte i forvejen er kendt for sin omfattende støtte til lokale idrætsklubber og foreninger.

Kendte som ukendte danskere sadler op

På cykelholdet er blandt andet de to politiske ledere Kristian Thulesen-Dahl (DF) og Morten Østergaard (R) samt Jacob Mark, gruppeformand i SF, Anders Bondo Christensen, formand for Danmarks Lærerforening og flere byrådspolitikere fra hele landet. Derudover består cykelholdet af en række ildsjæle fra forenings- og erhvervsliv.

Den første udgave af løbet blev kørt i 2017 med start fra Folkemødet på Bornholm og med mål ved Den tilsandede Kirke ved Skagen. I år er målet fortsat Skagen, men starten går denne gang fra Helsingør, hvor borgmester Benedikte Kiær (K) skyder feltet afsted.

BROEN Lyngby-Taarbæk og BROEN Herlev er værter ved depot, når deltagerne kommer i mål, ved Zenliv Sundhedscenter i Kgs. Lyngby mandag 18. juni klokken cirka 15.45. Pressen er meget velkommen til at deltage og lave interviews med deltagere, arrangørerne mv. BROEN Herlev medvirker ved dette depot, da ruten desværre ikke kommer forbi Herlev på årets tur gennem Danmark.

Fakta

  • Alle indsamlede midler går ubeskåret til BROENs indsats for socialt udsatte børn, hvor familien ikke selv har ressourcerne til børnenes aktiviteter i fritiden.
  • Deltagerne dækker selv alle deres udgifter i forbindelse med turen.
  • Aktuelt har BROEN 27 lokalforeninger fordelt ud over Danmark.
  • BROEN samarbejder tæt med kommunale fagpersoner og det lokale foreningsliv.
  • BROENs lokalforeninger hjalp i 2017 ca. 4.800 børn og unge til en fritidsaktivitet i det danske forenings- og fritidsliv. Aktiviteterne spænder over sport, spejder, musik, dans og teater samt træningslejre og stævner i skoleferierne.
  • BROEN Danmark Rundt indsamlede i 2017 cirka 375.000 kroner. Pengene er blevet brugt til støtte af udsatte børns aktive fritid gennem BROENs lokalforeninger og til ferieaktiviteter.
  • Find mere om BROEN Danmark Rundt hos BROEN Danmark