Støt Broen Danmark - Min konto

11. juni 2017

Cykelløb for udsatte børn kommer til Køge

Der skal trampes godt til i pedalerne, når cykelløbet BROEN Danmark Rundt cykler fra Bornholm til Skagen til fordel for socialt og økonomisk belastede børn og unge i Danmark. Cykelholdet starter 2. etape i Køge mandag den 19. juni, hvor flere køgensere cykler med.

25 engagerede personer fra forenings- og erhvervslivet samt partier på tværs af den politiske scene skal cykle næsten 1.000 km på bare seks dage. Det gør de i den gode sags tjeneste – for BROEN Danmark og foreningens arbejde for udsatte børn og unge.

Find omtale og billeder fra besøget i Køge

Afsendelse af holdet fra Køge

Den lokale BROEN-afdeling i Køge sender cyklisterne af sted på turens 2. etape mandag den 19. juni kl. 8.00-8.20 fra Torvet. Det glæder den køgensiske formand Lennart Bo Hansen, at holdet kommer til byen:

– Det er ikke uden en vis stolthed, at vi i lokalforeningen i Køge sender rytterne af sted på BROEN Danmark Rundt. Byen er godt repræsenteret på holdet, hvor bl.a. medlem af Folketinget Jakob Mark (SF) og den konservative byrådspolitiker Mads Andersen er med. Derudover har vi i BROEN Køge oplevet en fantastisk opbakning blandt de lokale erhvervsdrivende i de snart fem år, vi har eksisteret – også med støtte til BROEN Danmark Rundt.

Kendte som ukendte danskere sadler op
Turen indledes på Bornholm i forbindelse med Folkemødet søndag den 18. juni. Derefter går ruten via Gedser i syd og Blåvand i vest for at slutte i Skagen i nord til Sankt Hans fredag den 23. juni.

Nogle af deltagerne ved en træningstur (foto: Ole Hartmann Schmidt, OK)

På cykelholdet er blandt andre de to politiske ledere Kristian Thulesen-Dahl (DF) og Morten Østergaard (R) samt Anders Bondo Christensen, formand for Danmarks Lærerforening, og Søren Møller, der er formand for DGI. Derudover består cykelholdet af en række ildsjæle, der er klar til at trampe til på de danske landeveje.

Formanden for BROEN-afdelingen i Køge sætter stor pris på rytternes engagement i løbet, da det er med til at gøre en forskel. Lennart Bo Hansen siger:

– Siden 2012 har vi haft den glæde at hjælpe børn og unge til en fritidsaktivitet, som de ikke ellers ville have mulighed for at dyrke, 643 gange. De mange stramninger, der har været på sociale ydelser, har givet et langt større behov for støtte fra BROEN. Set i det lys er det en fornøjelse at se, at vores støtte gør en forskel.

BRObygning til foreningslivet
BROEN er en landsdækkende sammenslutning af lokale foreninger, som har til formål at støtte socialt udsatte børn og unge med kontingenter, udstyr og hvad de nu måtte have brug for til idræt eller andre fritidsaktiviteter. Løbets hovedsponsor er energiselskabet OK, som i forvejen er kendt for sin omfattende støtte til lokale idrætsklubber og foreninger.

– I BROEN møder vi mange eksempler på, hvor stor en forskel det gør for et barn at møde og omgås positive voksne i sportsklubben og ikke mindst være sammen med jævnaldrende, der har samme interesse for sporten. Kort sagt at blive en del af et fællesskab, fortæller Peter Poulsen, der er formand for BROEN Danmark og køgenser. Han fortsætter:

– Det betyder meget for os at nogle engagerede mennesker, kendte som ukendte, springer på cykelsadlen for både at sætte fokus på betydningen af en aktiv fritid for udsatte børn og for at rejse midler til vores indsats i nu 25 lokalforeninger rundt om i Danmark, herunder Køge.

Fakta

  • Alle indsamlede midler går ubeskåret til BROENs indsats for socialt udsatte børn. Deltagerne dækker selv alle deres udgifter i forbindelse med turen
  • Aktuelt har BROEN 25 lokalforeninger fordelt ud over Danmark
  • BROENs lokalforeninger hjalp i 2016 ca. 3.900 børn og unge til en fritidsaktivitet i det danske foreningsliv
  • Se hele programmet for cykelholdets stop i Køge