Støt Broen Danmark - Min konto

15. juni 2018

Cykelhold besøger BROENs fødested

BROEN Danmark Rundt blev kørt første gang i 2017. Her ses holdet ved Sydstenen på Gedser Odde på ruten fra Folkemødet på Bornholm i øst til Skagen i nord (foto: BROEN Danmark)

Torsdag den 21. juni får Hans Søgaard og BROEN Horsens besøg af et cykelløb, som kører landet rundt for at samle penge ind til den forening, som Hans stiftede for mere end 15 år siden.

Har bygget broer for udsatte børn siden 2002

Hans Søgaard oprettede foreningen BROEN Horsens i 2002, da hans datter fortalte ham, at der i lokalområdet var en del familier, som ikke havde de økonomiske eller sociale forudsætninger til at sikre, at deres børn blev en del af byens fritidstilbud.

”BROEN Horsens alene støttede sidste år over 550 børn, og vi har et rigtig godt samarbejde med Horsens Kommune, som kommer til udtryk både omkring koordinering af indsatsen og i form af et økonomisk tilskud til vores indsats,” fortæller Hans Søgaard.

Siden begyndelsen er BROEN i 2018 vokset til at være en landsdækkende organisation med nu 29 lokalforeninger, som i 2017 hjalp i alt ca. 4.800 børn i hele landet. Foreningen har på landsplan opbygget et godt ry for en solid og troværdig indsats, der både er nået ind på borgmesterkontorer og til Christiansborg og de store fonde, som har troet på og støttet foreningens arbejde gennem alle årene. At BROEN har haft vokseværk understreger, at der over hele landet er behov for at give børn i udsatte familier en hjælpende hånd.

Det var også Hans Søgaard, som i 2009 tog initiativ til at oprette BROEN Danmark for at udbrede modellen fra Horsens til resten af landet. I juni blev de to seneste lokalforeninger oprettet i henholdsvis Randers og Rudersdal.

BROEN Danmark Rundt – for udsatte børns fritidsliv
Initiativtagerne til BROEN Danmark Rundt er erhvervsmanden Flemming Bøgely og Christiansborgpolitikeren Kristian Thulesen-Dahl. Velgørenhedsløbet afholdes for andet år i træk, og feltet forventer i år at samle flere penge ind end sidste års 375.000 kroner.

Hans Søgaard stiftede BROEN i 2002 og har siden stået i spidsen for BROEN Horsens (foto: Anders Boll/BROEN Horsens)

“Både for BROEN Horsens og mig personligt betyder det noget helt særligt, at cykelløbet BROEN Danmark Rundt besøger Horsens på turen fra Helsingør til Skagen,” siger Hans Søgaard, som vil være med til at byde holdet velkommen til Horsens sammen med borgmester Peter Sørensen.

Kendte som ukendte danskere sadler op

På cykelholdet er blandt andet de to politiske ledere Kristian Thulesen-Dahl (DF) og Morten Østergaard (R) samt Jacob Mark, gruppeformand i SF, Anders Bondo Christensen, formand for Danmarks Lærerforening og flere byrådspolitikere fra hele landet. Derudover består cykelholdet af en række ildsjæle fra forenings- og erhvervsliv, der er klar til at trampe i pedalerne for en god sag. Løbets hovedsponsorer er Blue Idea og energiselskabet OK, hvor sidstnævnte i forvejen er kendt for sin omfattende støtte til lokale idrætsklubber og foreninger.

Feltet ankommer til Horsens Rådhus den 21. juni ca. 9.30, hvor BROEN Horsens tager imod rytterne sammen med borgmester Peter Sørensen og lokale gæster. Nogle unge fra Horsens vil sammen med medarbejdere fra det boligsociale sekretariat Bo Trivsel vil cykle med holdet ud af byen og ønske det god tur videre på dagens etape, som slutter i Hobro.

”Det en stor glæde for mig at kunne tage imod den flok cykelryttere, som har valgt at bruge en uge af deres travle tid på at cykle opmærksomhed og penge ind til den indsats, som jeg har brændt for i nu mere end 15 år,” slutter Hans Søgaard.

Fakta

  • Alle indsamlede midler går ubeskåret til BROENs indsats for socialt udsatte børn, hvor familien ikke selv har ressourcerne til børnenes aktiviteter i fritiden.
  • Deltagerne dækker selv alle deres udgifter i forbindelse med turen.
  • Aktuelt har BROEN 27 lokalforeninger fordelt ud over Danmark.
  • BROEN samarbejder tæt med kommunale fagpersoner og det lokale foreningsliv.
  • BROENs lokalforeninger hjalp i 2017 ca. 4.800 børn og unge i hele landet til en fritidsaktivitet i det danske forenings- og fritidsliv. Aktiviteterne spænder over sport, spejder, musik, dans og teater samt træningslejre og stævner i skoleferierne.
  • BROEN Danmark Rundt indsamlede i 2017 cirka 375.000 kroner. Pengene er blevet brugt til støtte af udsatte børns aktive fritid gennem BROENs lokalforeninger og til ferieaktiviteter.
  • Find mere om BROEN Danmark Rundt hos BROEN Danmark