Støt Broen Danmark - Min konto

9. december 2016

Igen juleløb ved Bygholm Sø

Det bliver igen i år muligt at indlede juleaftensdag med motion og frisk luft rundt om Bygholm Sø til fordel for udsatte børn og unges fritidsliv gennem BROEN Horsens.

2412Run 2015

Både børn og voksne kan deltage i 2412Run

Juleløbet 2412Run har siden 2007 samlet både børn og voksne til en hyggelig start på julen ved at gå eller løbe rundt om søen og samtidig støtte et godt formål. Sidste år var der 1.537 deltagere, og der blev indsamlet næsten 30.000 kr. til BROEN Horsens fra sponsorer af løbet og frivillige bidrag fra deltagerne på dagen. Det er frivillige fra løbeklubben Atletica og BROEN Horsens, som arrangerer 2412Run i Horsens.

Ingen tilmelding, bare kom

Løbet vil som sædvanligt foregå rundt om Bygholm Sø i Horsens, og der er lagt op til, at alle – børn og voksne, hunde og barnevogne – kan være med. Man kan løbe eller gå, som det passer til temperament og form. Det er gratis at deltage, og man skal ikke meldes til på forhånd, men kan bare møde op i tidsrummet kl. 9-12. Så man bestemmer altså selv, hvornår det passer at tage turen – bare man er færdig kl. 12.

“Vi har med 2412Run en rigtig fin tradition her i Horsens, hvor man også kan gøre noget godt for nogle af de mest udsatte børn og unge, som vi måske ikke tænker så meget på i hverdagen. Så tag nissehuen på og vær med at sætte farve på dagen og sprede gode ringe i vandet,” siger Morten Bundgaard fra Atletica, der sammen med andre frivillige er med til at arrangere løbet.

2412Run tilmeldingsbord

Frivillige fra BROEN og Atletica tager mod deltagerne

Man kan på forhånd udfylde en deltagerslip, som afleveres på dagen, så man ikke skal vente før eller efter sin tur rundt om søen med at udfylde den på stedet. Deltagerslippen kan printes ud fra hjemmesiden for BROEN Horsens, hvor der er mere information om løbet. Der er også oprettet en facebook-side med titlen “2412Run Horsens“, hvor man kan finde mere om løbet.

Find mere information og deltagerslips til print

Startsted er ved p-pladsen på Åbjerg Skovvej. På grund af den begrænsede plads på stedet opfordrer arrangørerne til, at deltagerne parkerer et andet sted, for eksempel ved Bygholm Parken eller på dyrskuepladsen.

Støtte til udsatte børns fritidsaktiviteter

2412Run logo2412Run Horsens støtter den frivillige forening BROEN Horsens, som hjælper børn fra udsatte familier til at være aktive i lokale fritidstilbud i hele kommunen. En lang række sponsorer støtter løbet, og deltagerne kan også lægge et valgfrit beløb i en indsamlingsbøsse på dagen. Sponsorerne støtter løbet ved at give et bidrag pr. omgang, der tilbagelægges på dagen, eller et fast bidrag uanset antallet af deltagere og omgange. I 2015 blev der gået og løbet 1.675 omgange om søen.

Hovedsponsor for 2412Run er energiselskabet OK. Grafisk Forum er igen med som omgangssponsor. Desuden er Bilka sponsor af kildevand. Flere sponsorer melder sig løbende. Der er stadig plads til flere på sponsorplakaten. Alle sponsorer omtales med opslag.

Interesserede sponsorer kan kontakte BROEN Horsens på info@broen-horsens.dk eller ved at kontakte Hans Søgaard, tlf. 28 82 88 60.

Fra OK siger Steffen Toft Spiele, der er CSR-ansvarlig: ”Det er efterhånden blevet en tradition, at vi fra OK er med til 2412Run, og vi er glade for at være med igen i år. Vi ønsker alle deltagere en god løbetur og siger tak, fordi løberne sammen med BROEN og alle de frivillige stiller op og hjælper en gruppe af børn og unge, som ellers ikke ville have mulighed for at dyrke sport med deres kammerater. Vi støtter op om BROEN, fordi vi gerne vil være med til at sikre, at alle har mulighed for at dyrke den fritidsaktivitet de gerne vil, så ingen bliver udelukket fra fællesskabet pga. økonomi.”

2412Run afholdes i år også i Gram, Haderslev og Vojens til fordel for BROEN Haderslev, der er en søsterforening til BROEN Horsens.