Støt Broen Danmark - Min konto

9. juni 2018

Cykelløb for udsatte børn gør stop i Høje-Taastrup

BROEN Danmark Rundt-hold

Fra træningstur i 2017 for BROEN Danmark Rundt (foto: OK)

I uge 25 går startskuddet for anden gang til cykelløbet BROEN Danmark Rundt, som i 2018-udgaven cykler fra Helsingør til Skagen til fordel for udsatte børn og unge i Danmark. På første etape mandag 18. juni cykler feltet igennem Høje-Taastrup og besøger den lokale BROEN-afdeling.

Besøg betyder også anerkendelse

”For BROEN Høje-Taastrup er det en stor glæde at kunne tage imod cykelholdet, selvom vi er en af de yngste foreninger i BROEN-familien, da vi blev oprettet i 2017. Alligevel har vi støttet cirka 60 børn og unge indtil nu, så de kan få del i det lokale idræts- og fritidsliv,” siger Mehmet Bozboga, lokalformand i BROEN Høje-Taastrup.

I Høje-Taastrup har den lokale afdelings arbejde allerede fået en del opmærksomhed, lyder det fra Helle Hyltoft, som er kontaktperson i BROEN Høje-Taastrup:

”Vi har meget at tage fat på her i området, da vi desværre har en del familier med få ressourcer til selv at støtte sine egne børn i at gå til noget i fritiden, men vi har allerede opnået et godt samarbejde med fagpersoner i Høje-Taastrup Kommune og med boligselskaber samt med de mange gode idræts- og fritidsforeninger i området,” siger Helle Hyltoft, som desuden har et indgående kendskab gennem sit arbejde til udsatte boligområder.

Hun fortæller desuden, at foreningen i januar fik besøg af børne- og socialminister Mai Mercado (K), der var interesseret i, hvordan BROEN arbejder med at bygge bro til foreningslivet i tæt samarbejde med kommunens fagpersoner.

BRObygning til foreningslivet  

Initiativtagerne til BROEN Danmark Rundt er erhvervsmanden Flemming Bøgely og Christiansborg-politikeren Kristian Thulesen-Dahl. Velgørenhedsløbet afholdes for andet år i træk, og feltet forventer i år at samle flere penge ind end sidste års 375.000 kroner.

Det sammentømrede cykelhold består ca. 25 engagerede personer fra forenings- og erhvervslivet samt fra partier på tværs af den politiske scene. Rytterne skal cykle mere end 800 kilometer i løbet af fem dage i den gode sags tjeneste. Ruten går over Storebælt og Lillebælt, og rytterne besøger blandt andet landets fire største byer i rækkefølgen København, Odense, Aarhus og Aalborg.

Undervejs vil cykelrytterne besøge flere af BROENs lokale afdelinger og slå et slag for foreningernes arbejde for udsatte børn i lokalområdet, herunder i Høje-Taastrup.

BROEN er en landsdækkende sammenslutning af lokale foreninger, som har til formål at støtte udsatte børn og unge med kontingenter, udstyr og hvad de nu måtte have brug for til idræt eller andre fritidsaktiviteter. Løbets hovedsponsorer er Blue Idea og energiselskabet OK, hvor sidstnævnte i forvejen er kendt for sin omfattende støtte til lokale idrætsklubber og foreninger.

Kendte som ukendte danskere sadler op

På cykelholdet er blandt andet de to politiske ledere Kristian Thulesen-Dahl (DF) og Morten Østergaard (R) samt Jacob Mark, gruppeformand i SF, Anders Bondo Christensen, formand for Danmarks Lærerforening og flere byrådspolitikere fra hele landet. Derudover består cykelholdet af en række ildsjæle fra forenings- og erhvervsliv.

Den første udgave af løbet blev kørt i 2017 med start fra Folkemødet på Bornholm og med mål ved Den tilsandede Kirke ved Skagen. I år er målet fortsat Skagen, men starten går denne gang fra Helsingør, hvor borgmester Benedikte Kiær (K) skyder feltet afsted.

BROEN Høje-Taastrup er vært ved et depot ved Beboerhuset i Taastrupgaard mandag 18. juni klokken cirka 13.30-13.45, hvor pressen er meget velkommen til at deltage og lave interviews med deltagere, arrangørerne mv.

Fakta

  • Alle indsamlede midler går ubeskåret til BROENs indsats for socialt udsatte børn, hvor familien ikke selv har ressourcerne til børnenes aktiviteter i fritiden.
  • Deltagerne dækker selv alle deres udgifter i forbindelse med turen.
  • Aktuelt har BROEN 27 lokalforeninger fordelt ud over Danmark.
  • BROEN samarbejder tæt med kommunale fagpersoner og det lokale foreningsliv.
  • BROENs lokalforeninger hjalp i 2017 ca. 4.800 børn og unge til en fritidsaktivitet i det danske forenings- og fritidsliv. Aktiviteterne spænder over sport, spejder, musik, dans og teater samt træningslejre og stævner i skoleferierne.
  • BROEN Danmark Rundt indsamlede i 2017 cirka 375.000 kroner. Pengene er blevet brugt til støtte af udsatte børns aktive fritid gennem BROENs lokalforeninger og til ferieaktiviteter.
  • Find mere om BROEN Danmark Rundt hos BROEN Danmark