Støt Broen Danmark - Min konto

10. april 2017

Klar til at hjælpe børn over broen

BROEN Høje-Taastrup blev en realitet ved den stiftende generalforsamling i marts. Og nu er foreningen ved at få det sidste på plads til at kunne hjælpe udsatte børn og unge ud i det lokale idræts- og fritidsliv.

Artikel om BROEN i magasinet Boligen april 2017

Med i den nye forening er foreløbig otte personer med gode erfaringer fra lokalområdet, herunder til en ungdomsklub, en idrætsforening, sprogskole og det boligsociale arbejde.

En af drivkræfterne er Helle Hyltoft, som var med til at oprette BROEN Køge for fire år siden. Hun har nu kastet sine frivillige kræfter ind i at få oprettet den nye forening. Helle er desuden ansat i det boligsociale team for Taastrupgaard.

Hvordan hjælper BROEN?

Til magasinet Boligen fortæller Helle Hyltoft, hvordan BROEN kan hjælpe: “Vi støtter med forskellige beløb. Et kontingent til ridning koster en formue, mens det koster 4-500 kr. pr. halvår at gå til fodbold. Vi har et udgangspunkt, der hedder, at vi uden at blinke giver 1.000 kr. pr. barn. Men vi kan også give mere, hvis der er behov for det.”

Den økonomiske støtte går først og fremmest til kontingent og nødvendigt udstyr, som kan være alt fra shorts og fodboldstøver til en blokfløjte, alt efter hvad barnet gerne vil gå til.

BROEN Høje-Taastrup vil i løbet af kort tid gå ud og fortælle mere om til relevante samarbejdspartnere om, hvordan man kan samarbejde med BROEN for at hjælpe socialt udsatte børn og unge over broen til det eksisterende foreningsliv i kommunen.

Lokalforeningen har fra starten et tæt samarbejde med Høje-Taastrup Kommune, som også støtter foreningen økonomisk til at komme godt i gang. Men den skal også ud for at rejse flere penge til den lokale indsats, da man forudser, at der vil komme mange henvendelser, så snart foreningen bliver “opdaget”.

Find artikel om BROEN Høje-Taastrup i Boligen april 2017 (pdf)

Find artikel i Boligen april 2017 (s. 24)

Find omtale i Lokalavisen Taastrup fra marts 2017