Støt Broen Danmark - Min konto

7. maj 2021

Samarbejde gav fællesskab om fodbold

Et samarbejde mellem idrætsforeningen IF Hjorten og BROEN Herlev har skabt et godt fællesskab for en gruppe drenge, der savnede et sted at gå til fodbold.

U16-holdet IF Hjorten

U16-holdet omgivet af Bent Nygaard (tv) og Lars Nybroe (th). (Foto: Henrik Lüthcke, Herlev Bladet)

Nogle drenge opsøgte sidste forår fodboldtræneren Atef Abu-Chakrah, som dengang også arbejdede i Ungecafé Nord i Herlev. Drengene, der har anden etnisk baggrund end dansk, var glade for at spille fodbold, men savnede et hold at spille på. Klubben ville gerne oprette et U16-hold, som kunne samle drengene. Men for nogle af drengene var det svært for familien at finde penge til kontingentet.

Formand i IF Hjorten Bent Nygaard kendte i forvejen BROEN Herlev og var meget positiv over for BROENs indsats. Derfor tog han kontakt til Lars Nybroe fra BROEN Herlev, og det førte til et samarbejde mellem IF Hjorten og BROEN Herlev, som hjælper med kontingent til cirka halvdelen af drengene. I begyndelsen mødte kun 6-7 drenge op til træningen, men et år senere møder 16 drenge fast op, fordi de er glade for det fællesskab, som holdet har givet dem.

Den 15-årige Idrit Mehmedi fortæller til Herlev Bladet: “Det havde ikke været det samme, hvis vi alle sammen ikke var venner, for her har du nogen, du kan snakke med. Og så betyder det personligt rigtigt meget for mig at kunne være en del af et fællesskab.”

Find hele artiklen i Herlev Bladet den 6. maj 2021 (side 28)