Støt Broen Danmark - Min konto

2. december 2020

Jimmy tog masken af – og støtter BROEN

Jimmy Gørtz, forfatter og mangeårig frivillig i socialt arbejde samt tidligere administrerende direktør, sikkerhedsleder og flymekaniker, har igen doneret et beløb til BROEN Herlev.

Jimmy Gørtz med bøger

Jimmy Gørtz med sin bog “Det er bag masken, at sandheden gemmer sig” (Foto: BROEN Herlev)

Donationen på 2.500 kr. kommer fra overskuddet fra salget af den meget personlige bog ‘Det er bag masken, at sandheden gemmer sig’. Det er en barsk beretning om “en barndom med en dybt alkoholiseret far, der tæskede løs med en svirpende pind og de bare næver – og hvor ydmygelser og psykisk vold var hverdag,” som han har fortalt til Faglige Seniorer i forbindelse med udgivelsen af bogen, der udkom i 2019.

Han fortæller videre, at han skrev bogen som en personlig terapi, som han havde skrevet på i over 15 år. Til sidst besluttede han at udgive det som en bog, der kunne give omverdenen et billede af, hvordan mishandling og mistrivsel kan finde sted bag facaden, som han udtrykker det, og desværre uden at der blev grebet ind. Som han husker det, var der flere, som vidste noget om, hvad der foregik i lejligheden i Rødovre, men alligevel vendte skole, familielæge og et kommunalt system det blinde øje til, hvad der foregik.

Derfor valgte Jimmy Gørtz også, at honoraret for bogen skulle gå til at støtte projekter, der hjælper socialt udsatte børn, bl.a. BROEN.

Uddrag fra bogen ‘Det er bag masken, at sandheden gemmer sig’:

“Selv i sine bedste stunder, hvilke der var ufatteligt få af, så var far fuldstændig uberegnelig. Hans iltre temperament gjorde, at han reagerede uden at tænke på konsekvenserne af de skader, han forvoldte på mig eller vores hjem.

På et tidspunkt kylede han i raseri sit krystalaskebæger efter mig. Han blev pissesur over ikke at ramme mig, for der kom et stort hul i væggen ved siden af stuedøren. Igen måtte jeg i gang med mine håndværksmæssige evner. Jeg fik dækket hullet til med en forside fra Familie Journalen februar 1957.”

Find hele artiklen om Jimmy Gørtz hos Faglige Seniorer

Find artiklen “Drengen i det blinde øje” hos Faglige Seniorer

Vi siger en stor tak for støtten!