Støt Broen Danmark - Min konto

15. juni 2018

BROEN Hedensted bakker op om cykelløb

BROEN Danmark Rundt - træningstur

Fra træningstur i 2017 for holdet BROEN Danmark Rundt (foto: OK)

Det landsdækkende cykelløb BROEN Danmark Rundt kører igennem Østjylland. Undervejs passerer feltets ryttere Hedensted Kommune og får opbakning fra den lokale BROEN-forening.

Cyklende ildsjæle skaffer opmærksomhed til udsatte børn

BROEN er en landsdækkende sammenslutning af lokale foreninger, som har til formål at støtte udsatte børn og unge med kontingenter, udstyr og hvad de nu måtte have brug for til idræt eller andre fritidsaktiviteter. BROEN Hedensted har været i gang siden 2016. Sidste år hjalp foreningen ca. 115 børn og unge til at være aktive i de lokale idræts- og fritidsforeninger.

”For BROEN Hedensted har det stor betydning, at cykelrytterne fra BROEN Danmark Rundt har valgt at køre denne tur og lægge vejen forbi os i lokalforeningerne, også selv ruten kun fører holdet gennem Hedensted Kommune uden et stop. Vi tager derfor del i arrangementet i Vejle den 20. juni sammen med vores gode søsterforening BROEN Vejle og kan fortælle lidt om vores indsats, inden rytterne cykler gennem vores kommune dagen efter den 21. juni,” siger formand Karin Iversen, formand for BROEN Hedensted.

”Vi har især haft et godt samarbejde med Hedensted Kommune og dens fagpersoner inden for udsatte unge og med de lokale idræts- og fritidsforeninger. Vi har også mødt en enestående opbakning fra lokale støtter, der har samlet penge ind til os, så vi kan hjælpe flere børn til at få et positivt indhold i fritiden i gode fællesskaber med andre børn og voksne rollemodeller,” fortæller Karin Iversen og uddyber:

”Vi kan se, at vores støtte gør en forskel, fordi en masse børn og unge i lokalområdet har fået et aktivt fritidsliv. Vi vil fortsætte arbejdet i BROEN Hedensted, så endnu flere børn og unge kan deltage i fritidsaktiviteter.”

Kendte som ukendte danskere sadler op

På cykelholdet er blandt andet de to politiske ledere Kristian Thulesen-Dahl (DF) og Morten Østergaard (R) samt Jacob Mark, gruppeformand i SF, Anders Bondo Christensen, formand for Danmarks Lærerforening og flere byrådspolitikere fra hele landet. Derudover består cykelholdet af en række ildsjæle fra forenings- og erhvervsliv, der er klar til at trampe i pedalerne for en god sag.

BROEN Hedensted er med til at arrangere depot for cykelholdet sammen med BROEN Vejle, når holdet ankommer til Vejle onsdag den 20. juni ca. kl. 15.15. Dagen efter kører holdet gennem Hedensted Kommune på ruten mod Horsens, men når altså ikke at gøre et stop på strækningen mellem Vejle og Horsens.

Løbets hovedsponsorer er Blue Idea og energiselskabet OK, hvor sidstnævnte i forvejen er kendt for sin omfattende støtte til lokale idrætsklubber og foreninger.

Fakta

  • Alle indsamlede midler går ubeskåret til BROENs indsats for socialt udsatte børn, hvor familien ikke selv har ressourcerne til børnenes aktiviteter i fritiden.
  • Deltagerne dækker selv alle deres udgifter i forbindelse med turen.
  • Aktuelt har BROEN 27 lokalforeninger fordelt ud over Danmark.
  • BROEN samarbejder tæt med kommunale fagpersoner og det lokale foreningsliv.
  • BROENs lokalforeninger hjalp i 2017 ca. 4.800 børn og unge i hele landet til en fritidsaktivitet i det danske forenings- og fritidsliv. Aktiviteterne spænder over sport, spejder, musik, dans og teater samt træningslejre og stævner i skoleferierne.
  • BROEN Danmark Rundt indsamlede i 2017 cirka 375.000 kroner. Pengene er blevet brugt til støtte af udsatte børns aktive fritid gennem BROENs lokalforeninger og til ferieaktiviteter.
  • Find mere om BROEN Danmark Rundt hos BROEN Danmark