Støt Broen Danmark - Min konto

15. december 2016

Juleløb for tredje gang

Igen i år kan arrangerer BROEN Haderslev juleløbet 2412Run, hvor man kan løbe eller gå med og støtte udsatte børns fritidsliv.

2412Run logo“Lav plads til julemiddagen, få frisk luft og støt en god sag!”

Sådan lyder tilbuddet fra folkene bag 2412Run, der for tredje år i træk arrangerer et hyggeligt og uformelt juleløb om formiddagen den 24. december.

I år udvides juleløbet til også at omfatte Gram. Juleløbet afvikles i 2016 i både Haderslev, Vojens og Gram. Det er foreningen BROEN Haderslev, der står bag juleløbet i samarbejde med andre foreninger i kommunen.

Børn og voksne kan være med

2412Run i Vojens

Fra 2412Run i Vojens

I Haderslev foregår løbet rundt om indre dam, i Vojens rundt om søen ved Fritidscenteret og i Gram er det bag Gram Kirke. Der lægges op til, at alle – børn og voksne, hunde og barnevogne – kan være med. Man kan løbe eller gå alt efter temperament og form.

Det er gratis at deltage, og man skal ikke meldes til på forhånd, men kan bare møde op den 24.12 i tidsrummet kl. 9-12. Så man bestemmer altså selv, hvornår det passer at tage turen – bare man er færdig kl. 12.

Man kan på forhånd udfylde en deltagerslip, som afleveres på dagen, så man ikke skal vente før eller efter sin tur rundt om søen med at udfylde den på stedet. Deltagerslippen kan printes ud fra hjemmesiden for BROEN Haderslev, hvor der er mere information om løbet. Der er også oprettet en facebook-side med titlen “2412Run Vojens/Haderslev/Gram“, hvor man kan finde mere om løbet.

Find mere information og deltagerslips

“Vi håber, at rigtig mange vil synes, at det kan være dejligt at få sig rørt lidt juleaftensdag, inden man skal i gang med den store julemiddag,” siger Marianne Kehlet, som er formand for BROEN Haderslev: “For mange er dagen en fridag, og hvis man har børn i familien, så kan det være rart at lave noget sammen for at få tiden til at gå lidt hurtigere til det, de fleste glæder sig til, nemlig at samles med familien og hygge sig med juletræ og gaver. Det er fantastisk, at mange lokale bakker op om løbet. I Haderslev er det Rema1000 på Simmerstedvej, Kvickly og Meny, i Vojens er det Rema1000 og i Gram Brugsen, som sørger for gløgg, saft og æbleskiver,” fortæller Marianne Kehlet.

Samarbejde med Gotiklubbens Venner og spejderne i Gram

2412Run Haderslev

Fra 2412Run i Haderslev

“Der er skabt en ny tradition her i kommunen om at mødes til et afslappet juleløb, hvor man samtidig støtter et rigtig godt formål, der handler om at hjælpe nogle af de mest udsatte børn. Det er vel helt i tråd med det, julen også drejer sig om, at tænke på andre. Så tag din nissehue på og vær med den 24. december,” opfordrer Marianne Kehlet.

Det er foreninger som Gotiklubbens Venner og spejderne i Gram, der i år samarbejder med 2412Run om juleløbet de tre steder i kommunen. Man kan selv vælge, om man vil give et bidrag til BROEN Haderslev ved at lægge et beløb på dagen. Desuden kan sponsorer støtte løbet ved at give et bidrag pr. omgang, der tilbagelægges på dagen, eller et fast bidrag uanset antallet af deltagere og omgange. Hovedsponsor for 2412Run er energiselskabet OK.

Der er stadig plads til flere på sponsorplakaten. Alle sponsorer omtales med opslag. Interesserede sponsorer kan kontakte BROEN Haderslev på info@broen-haderslev.dk

Fra OK siger Steffen Toft Spiele, der er CSR-ansvarlig: ”Det er efterhånden blevet en tradition, at vi fra OK er med til 2412Run, og vi er glade for at være med igen i år. Vi ønsker alle deltagere en god løbetur og siger tak, fordi løberne sammen med BROEN og alle de frivillige stiller op og hjælper en gruppe af børn og unge, som ellers ikke ville have mulighed for at dyrke sport med deres kammerater. Vi støtter op om BROEN, fordi vi gerne vil være med til at sikre, at alle har mulighed for at dyrke den fritidsaktivitet de gerne vil, så ingen bliver udelukket fra fællesskabet pga. økonomi.”

2412Run afholdes i år også i Horsens til fordel for BROEN Horsens, der er en søsterforening til BROEN Haderslev.