Støt Broen Danmark - Min konto

26. november 2015

Juleløb i Vojens og Haderslev

Julemand

Ved 2412Run Vojens i 2014 kom julemanden på besøg

”Start julen med motion og hygge og støt samtidig en god sag!” Det er budskabet med juleløbet 2412Run i Vojens og Haderslev.

I 2014 opstod en ny juletradition i Vojens med juleløbet 2412Run Vojens. Her valgte 138 børn, unge og voksne at indlede den 24. december med at løbe eller gå rundt om søen ved fritidscenteret. En række sponsorer støttede løbet, og i alt blev der indsamlet næsten 35.000 kr. til at hjælpe udsatte børn og unge til en aktiv fritid.

I år får 2412Run Vojens følge af 2412Run Haderslev ved Dammen i Haderslev. Så nu kan endnu flere blive del af den velgørende tradition.

2412Run logo2412Run støtter børn og unge til en aktiv fritid

“Lav plads til julemiddagen, få frisk luft og støt en god sag!” Sådan lyder tilbuddet fra folkene bag 2412Run, der arrangerer et hyggeligt og uformelt juleløb om formiddagen den 24. december 2015.

Løbet vil foregå rundt om søen ved fritidscenteret i Vojens og om Dammen i Haderslev, og der er lagt op til, at alle – børn og voksne, hunde og barnevogne – kan være med. Man kan løbe eller gå alt efter temperament og form.

Det er gratis at deltage, og man skal ikke meldes til på forhånd, men kan bare møde op i tidsrummet kl. 9-12. Så man bestemmer altså selv, hvornår det passer at tage turen – bare man er færdig kl. 12.

“Vi oplevede, at rigtig mange syntes, at det var dejligt at få sig rørt lidt juleaftensdag, inden man skal i gang med den store julemiddag,” siger Vivi Terp, som var en af de frivillige bag 2412Run Vojens og med som tovholder igen i år.

“For mange er dagen en fridag, og hvis man har børn i familien, så kan det være rart at lave noget sammen for at få tiden til at gå lidt hurtigere til det, de fleste glæder sig til, nemlig at samles med familien og hygge sig med juletræ og gaver. Vi synes også, at det er en fantastisk at få skabt en ny tradition her i kommunen om at mødes til et afslappet juleløb, hvor man samtidig støtter et rigtig godt formål, der handler om at hjælpe nogle af de mest udsatte børn o gunge. Det er vel helt i tråd med det, julen også drejer sig om: at tænke på andre. Så tag din nissehue på og vær med den 24. december,” opfordrer Vivi Terp sammen med de andre frivillige arrangører.

En lang række sponsorer støtter løbet, og deltagerne kan også lægge et valgfrit beløb i en indsamlingsbøsse på dagen. Overskuddet fra 2412Run i Vojens og Haderslev støtter BROEN Haderslev og Gotiklubbens Venner.

BROEN Haderslev er en frivillig forening, som hjælper børn fra udsatte familier til at være aktive i lokale fritidstilbud i hele kommunen. Gotiklubbens Venner er en frivillig forening, der støtter fritidstilbuddet til børn og unge i Gotiklubben.

Man kan selv vælge, om man vil give et bidrag til BROEN Haderslev og Gotiklubbens Venner ved at lægge et beløb på dagen. Desuden kan sponsorer støtte løbet ved at give et bidrag pr. omgang, der tilbagelægges på dagen, eller et fast bidrag uanset antallet af deltagere og omgange. Hovedsponsor for 2412Run er energiselskabet OK.

Idéen til løbet kommer fra Horsens, hvor der har været et 2412Run om den lokale Bygholm Sø siden 2007. Sidste år deltog mere end 1100 i løbet i Horsens, og der er over årene givet mere end 200.000 kr. til udsatte børn og unge i området.

Gotiklubbens Venner er en forening, der har til formål at støtte og udvikle arbejdet i Gotiklubben. Goti (Gadeplan Og Tidlig Indsats) er et kommunalt tilbud til børn, der har brug for ekstra støtte og omsorg. Der er Gotiklubber i Haderslev, Vojens og Gram.

Find mere på facebook-side med 2412Run Vojens/Haderslev

Interesserede sponsorer kan kontakte BROEN Haderslev på: info@broen-haderslev.dk