Støt Broen Danmark - Min konto

10. maj 2021

Årsberetning 2020

BERETNING 2020

 

2020 har ikke været noget særligt godt år for Broen, Vi har ikke rigtig kunne mødes og lægge planer på grund af coronaen. Det har været noget op ad bakke.

Når det er sagt syntes jeg, at vi trods alt kan være stolte over hvad vi nåede i 2020.

I løbet af året fik vi fat i en del sponsorer, og jeg vil nævne i vilkårlig rækkefølge, da alle bidrag er vigtige for vores arbejde. Jeg nævner ikke de enkelte størrelser på donationerne, da de fremgår af regnskabet: Guldborgsund Kommune, Møenbogaardfonden, NFC rabataftale, Pricerunner, AL-Sikring, WAX Facility, Merrilds Gardinbus, Ejendomsfirmaet , John Ole Hansen, Vognmand Claus Jeppesen, SFDS, VMOK, Johns Turistbusser, Odd Fellow Logen, ISOBRO og Den A.P Møllerske Støttefond.

Frivilligcenteret lukkede stort set helt ned, og vi havde ikke mulighed for at mødes, men heldigvis kunne vi gennem Maria låne Wax Facilitys mødelokale, og med god afspritning, mødes vi der hen over sommeren.

Trods nedlukningen af foreningslivet har vi fortsat med at betale for de aktiviter som vores børn er tilmeldt, og dette har vi gjort, da børnene stadig skal have mulighed for at starte op igen, når dette bliver muligt.

Vi blev først på sommeren kontaktet af kommunen, idet de havde fået 1,8 mill. kr til sommeraktiviteter, og vi blev bedt om at fordele 250000 kr.  til økonomisk udsatte børn og deres forældre, så de trods nedlukningen kunne få nogle gode oplevelser hen over sommeren.

Vi havde ikke ret lang tid til at få tingene arrangeret, men fik dog hurtigt fat i en masse, som vi kunne hjælpe på forskellige måder. Jeg kan nævne 1 dags tur til Knuthenborg med forplejning, 19 familier fik ophold i Lalandia med forplejning og lommepenge. LUIF fik en oppustelig fodboldbane, PFI har fået 6 MTB cykler. Krisecenteret har fået midler til at lave et arrangement for børnene på centeret. B1938 har fået midler så de har kunnet afholde forskellige aktiviteter for børn hen over sommeren.

Vores sommerfest var i år henlagt til Gitte og Henriks have hvor vi fik en dejlig gang Tapas, og vi var igen begunstiget af godt vejr, så vi havde en rigtig hyggelig aften.

Broen Danmark er i år blevet tildelt Trine Bryld prisen, som blev overrakt i København. Prisen anses for den største sociale pris, der uddeles i Danmark. I min verden er det den sociale Oscar. Så det er et kæmpe skulderklap til alle os frivillige i de 32 lokale afdelinger, så vi har grund til at være stolte af det arbejde vi alle yder.

Vi har i året holdt møder med kommunen og DGI, idet vi sammen ønskede at lave et samarbejde så vi kunne få flere børn ud i foreningslivet, og Walther har sammen med Trine Bring skrevet ansøgninger til flere fonde, og kort før jul fik vi besked på, at Socialstyrelsen havde godkendt vores projekt, som skal løbe i 3 år og har en værdi på ca. 2,4 mill. kr. DGI skal ansætte 3 deltidsmedarbejdere, og de to er fundet og det er Henrik og Gitte Spuur, som skal lave opsøgende arbejde. Målet er at vi skal finde 80-100 børn, der i dag ikke er en del af foreningslivet.

Vi forventer os meget af dette projekt, og det viser også, at vi bliver betragtet som en troværdig samarbejdspartner hos Guldborgsund Kommune, der stoler på os.

I løbet af året snakkede vi om, hvordan vi skulle fejre vores 10-års fødselsdag i december, men på grund af coronaen blev vi slået tilbage til start, og vi må vente til det igen bliver normale tider med at lave et arrangement.

I år har vi fået et par nye medlemmer, idet Bjarne Pilborg og Olav Janssen har sagt ja til at være en del af foreningen, mens Jakob har bedt om en pause.

Sammen med vores nabobroer har vi i år arrangeret et juleløb, der blev afviklet i juledagene.

Jeg har i skrivende stund ikke fået tilbagemeldinger på projektet.

I hele december måned havde Katrine lavet en “julekalender”på facebook, hvor vi hyldede vores sponsorer.

Til sidst vil jeg takke alle i foreningen for det store arbejde i har lagt igennem året, og håber at i alle er friske til igen at tage fat i det nye år.

 

Formand

Lau Jensen

Broen Guldborgsund