Støt Broen Danmark - Min konto

11. juni 2017

Cykelløb for udsatte børn kommer til Guldborgsund

Der skal trampes godt til i pedalerne, når cykelløbet BROEN Danmark Rundt cykler fra Bornholm til Skagen til fordel for socialt og økonomisk belastede børn og unge i Danmark. Cykelholdet kommer til Guldborgsund mandag den 19. juni, hvor flere lokale er med til at sende rytterne godt af sted

25 engagerede personer fra forenings- og erhvervslivet samt partier på tværs af den politiske scene skal cykle næsten 1.000 km på bare seks dage. Det gør de i den gode sags tjeneste – for BROEN Danmark og foreningens arbejde for udsatte børn og unge.

Modtagelse ved Gedser Odde

Den lokale BROEN-afdeling i Guldborgsund tager imod cyklisterne mandag den 19. juni ca. kl. 13.15-13.45 ved Gedser Odde/lystbådehavnen. Det glæder den lokale BROEN-formand Lau Jensen, at holdet kommer til byen:

– Det betyder meget for BROEN Guldborgsund, at cykelrytterne fra BROEN Danmark Rundt har valgt at køre denne tur og lægge vejen forbi os. Det er med til at skabe god opmærksomhed omkring foreningens arbejde.

Ved lystbådehavnen er der flere aktiviteter. Bl.a. holder udvalgsformanden for social, kultur og branding, Martin Lohse, en velkomsttale. Derudover kommer direktør for Nykøbing FC og tidligere fodboldlandsholdsspiller, Claus Jensen, sammen med direktøren for PriceRunner, Martin Andersen, hvor sidstnævnte cykler med holdet fra Gedser til Maribo.

Kendte som ukendte danskere sadler op
Turen indledes på Bornholm i forbindelse med Folkemødet søndag den 18. juni. Derefter går ruten via Gedser i syd og Blåvand i vest for at slutte i Skagen i nord til Sankt Hans fredag den 23. juni.

Nogle af deltagerne ved en træningstur (foto: Privat)

På cykelholdet er blandt andre de to politiske ledere Kristian Thulesen-Dahl (DF) og Morten Østergaard (R) samt Anders Bondo Christensen, formand for Danmarks Lærerforening, og Søren Møller, der er formand for DGI. Derudover består cykelholdet af en række ildsjæle, der er klar til at trampe til på de danske landeveje.

Formanden for BROEN-afdelingen i Guldborgsund sætter stor pris på rytternes engagement i løbet, da det er med til at gøre en forskel.

– Vi har siden starten i 2010 hjulpet ca. 500 børn og unge til at være aktive i de lokale idræts- og fritidsforeninger. Det har bl.a. kunne lade sig gøre takket være vores samarbejde med Guldborgsund Kommune, det lokale erhvervsliv, lokale fonde og nu også cykelløbet, siger Lau Jensen.

BRObygning til foreningslivet
BROEN er en landsdækkende sammenslutning af lokale foreninger, som har til formål at støtte socialt udsatte børn og unge med kontingenter, udstyr og hvad de nu måtte have brug for til idræt eller andre fritidsaktiviteter. Løbets hovedsponsor er energiselskabet OK, som i forvejen er kendt for sin omfattende støtte til lokale idrætsklubber og foreninger.

– I BROEN møder vi mange eksempler på, hvor stor en forskel det gør for et barn at møde og omgås positive voksne i sportsklubben og ikke mindst være sammen med jævnaldrende, der har samme interesse for sporten. Kort sagt at blive en del af et fællesskab, siger Peter Poulsen, formand for BROEN Danmark.

– Det betyder meget for os at nogle engagerede mennesker, kendte som ukendte, springer på cykelsadlen for både at sætte fokus på betydningen af en aktiv fritid for udsatte børn og for at rejse midler til vores indsats i nu 25 lokalforeninger rundt om i Danmark, tilføjer han.

Fakta

  • Alle indsamlede midler går ubeskåret til BROENs indsats for socialt udsatte børn. Deltagerne dækker selv alle deres udgifter i forbindelse med turen
  • Aktuelt har BROEN 25 lokalforeninger fordelt ud over Danmark
  • BROENs lokalforeninger hjalp i 2016 ca. 3.900 børn og unge til en fritidsaktivitet i det danske foreningsliv
  • Se hele programmet for cykelholdets stop i Guldborgsund