Støt Broen Danmark - Min konto

11. juni 2017

Cykelløb for udsatte børn kommer til Ribe og Esbjerg

Der skal trampes godt til i pedalerne, når cykelløbet BROEN Danmark Rundt cykler fra Bornholm til Skagen til fordel for socialt og økonomisk belastede børn og unge i Danmark. Cykelholdet bliver modtaget i Ribe og Esbjerg onsdag den 21. juni, hvor bl.a. viceborgmesteren cykler med videre

25 engagerede personer fra forenings- og erhvervslivet samt partier på tværs af den politiske scene skal cykle næsten 1.000 km på bare seks dage. Det gør de i den gode sags tjeneste – for BROEN Danmark og foreningens arbejde for udsatte børn og unge.

Find artikel og billeder fra besøget i Ribe

Lokale politikere på hjul og depot på rådhuset

Den lokale BROEN-afdeling i Esbjerg vil være med til at tage imod cyklisterne ved henholdsvis Ribe Domkirke ca. kl. 12.00-12.20 og rådhuset i Esbjerg ca. kl. 14.00-14.30. Det glæder den lokale formand Naja Haumann Jørgensen, at holdet kommer til byen:

– BROEN Esbjerg blev etableret i 2013, og vi har i 2016 hjulpet 86 børn til at deltage i en aktiv fritid. At der gennem et cykelløb som dette bliver sat fokus på BROEN, og for vores vedkommende BROEN Esbjerg, kan gavne alle børn, vi hjælper. Det skaber synlighed, og det fortæller om vores indsats og den vellykkede brobygning for udsatte børn til gode fællesskaber i de lokale idræts- og fritidsforeninger.

Ved domkirken i Ribe cykler viceborgmester Jesper Frost Rasmussen, tidligere minister Laurids Tørnæs og byrådskandidaterne Henrik Tørnæs og Anne Marie Geisler Andersen med holdet videre til Esbjerg, hvor BROEN Esbjerg, Esbjerg Kommune og flere gæster står klar til at tage imod rytterne og de lokale politikere.

Kendte som ukendte danskere sadler op
Turen indledes på Bornholm i forbindelse med Folkemødet søndag den 18. juni. Derefter går ruten via Gedser i syd og Blåvand i vest for at slutte i Skagen i nord til Sankt Hans fredag den 23. juni.

Nogle af deltagerne på træningstur (foto: Privat)

På cykelholdet er blandt andre de to politiske ledere Kristian Thulesen-Dahl (DF) og Morten Østergaard (R) samt Anders Bondo Christensen, formand for Danmarks Lærerforening, og Søren Møller, der er formand for DGI. Derudover består cykelholdet af en række ildsjæle, der er klar til at trampe til på de danske landeveje.

– Sammen med vores samarbejdspartnere i BROEN Esbjerg håber vi, at vi i fremtiden kan skabe endnu flere gode historier, skabe flere frirum og bygge nye broer til bedre trivsel for udsatte børn i hverdagen, siger Naja Haumann Jørgensen.

BRObygning til foreningslivet
BROEN er en landsdækkende sammenslutning af lokale foreninger, som har til formål at støtte socialt udsatte børn og unge med kontingenter, udstyr og hvad de nu måtte have brug for til idræt eller andre fritidsaktiviteter. Løbets hovedsponsor er energiselskabet OK, som i forvejen er kendt for sin omfattende støtte til lokale idrætsklubber og foreninger.

– I BROEN møder vi mange eksempler på, hvor stor en forskel det gør for et barn at møde og omgås positive voksne i sportsklubben og ikke mindst være sammen med jævnaldrende, der har samme interesse for sporten. Kort sagt at blive en del af et fællesskab, siger Peter Poulsen, formand for BROEN Danmark.

– Det betyder meget for os at nogle engagerede mennesker, kendte som ukendte, springer på cykelsadlen for både at sætte fokus på betydningen af en aktiv fritid for udsatte børn og for at rejse midler til vores indsats i nu 25 lokalforeninger rundt om i Danmark, tilføjer han.

Fakta

  • Alle indsamlede midler går ubeskåret til BROENs indsats for socialt udsatte børn. Deltagerne dækker selv alle deres udgifter i forbindelse med turen
  • Aktuelt har BROEN 25 lokalforeninger fordelt ud over Danmark
  • BROENs lokalforeninger hjalp i 2016 ca. 3.900 børn og unge til en fritidsaktivitet i det danske foreningsliv
  • Se hele programmet for cykelholdets stop i Ribe og Esbjerg