Støt Broen Danmark - Min konto

12. juni 2020

Fripladser hos DGI’s idrætsskoler

Alle børn og unge skal have mulighed for en aktiv sommer – uanset familiens økonomiske situation eller sociale baggrund.

Sådan lyder meldingen fra DGI i en pressemeddelelse om, at børn fra økonomisk trængte familier får mulighed for at deltage i sommerens ca. 450 idrætsskoler, hvor alle vil have mindst to fripladser til børn og unge, der har behov for denne hjælpende hånd.

Derfor stiller DGI i alt mere end 1500 fripladser til rådighed for udsatte børn og unge i sommeren 2020, så de kan komme med på fodboldskole, Ocean Rescue Camp, SommerFjer eller en af de mange andre idrætsskoler, DGI arrangerer sammen med lokale idrætsforeninger.

DGI har planlagt over 450 sommeraktiviteter over hele landet sammen med lokale idrætsforeninger, og flere er på tegnebrættet. Til hver aktivitet vil der være minimum to fripladser, men ofte flere, hvis behovet er større.

For at nå de børn og unge, der har behov for en friplads, samarbejder DGI med en lang række sociale organisationer og kommuner, Bl.a. BROEN Danmarks lokale frivillige, Red Barnets fritidsguider, Røde Kors’ familieindsatser og Mødrehjælpens rådgivere. Frivillige og fagpersoner, der er tæt på de sårbare familier, og som kan hjælpe med at formidle fripladserne, der hvor behovet er.

Find mere om fripladsordningen i 2020 hos DGI