Støt Broen Danmark - Min konto

22. december 2008

800.000 kr til at udbrede BROENs hjælp

Foreningen Broen, som hjælper kommunens udsatte børn til at komme ind i idrætslivet, har lige fået 800.000 kr. af Socialministeriet og Velfærdsministeriet.

Pengene skal bruges til at hjælpe tilsvarende foreninger i gang i Jylland og på Fyn. Det er et glædeligt budskab til foreningens formand Hans Søgaard, som endnu ikke havde hørt om tilsagnet, før opringningen kom fra Folkebladet.

– Vi havde søgt om 1,6 mill. kr. og får nu halvdelen af pengene, men dem kan man også komme et godt stykke med, lyder det fra formanden og initiativtageren til Broen, som primært for private støttekroner gør et kæmpearbejde for at hjælpe kommunens udsatte børn til et løft i deres liv via idrætten.

Erkendelsen af, at det samme behov findes landet over, har sendt Broen i tænkeboksen for at få udbredt konceptet til det ganske land, og den idé søgte Broen penge til at realisere.

– Vi havde planer om at ansætte en koordinator, der skulle dække Jylland og Fyn, og en til at dække Sjælland, fortæller Hans Søgaard. Med halvdelen af pengene vurderer han, at projektet skæres ned til at dække en koordinator til at dække Jylland og Fyn, som skal løbe lokale udgaver af Broen i gang.

I dag er der allerede en tilsvarende forening i Mariagerfjord Kommune.

– Og den kører rigtig godt, fortæller Hans Søgaard.

DGI Østjylland

I denne sidste runde er der uddelt 13 mill. kr. af puljens i alt 40 mill. kr. til 30 projekter, der skal hjælpe udsatte børn i gang med at dyrke idræt.

Velfærdsminister Karen Jespersen (V) har tidligere har udtrykt stor anerkendelse af Broens indsats i Horsens. I forbindelse med uddelingen sætter hun også ord på vigtigheden af området.

– Det har været og er stadig regeringens politik at styrke kommunernes og idrætsforeningernes muligheder for at hjælpe børn med svære vilkår til også at kunne deltage i idræt. Det styrker deres selvværd, det gavner børnenes sundhed, og de får måske knyttet uvurderlige kontakter til andre børn.

Ud over Foreningen Broen modtager lokale DGI Østjylland 120.000 kr. til projektet ”Idræt for børn med særlige behov”.

(Artiklen er skrevet af Mette Graugaard og har været bragt i Horsens Folkeblad)