Støt Broen Danmark - Min konto

15. juni 2018

Cykelløb for udsatte børn med stop i Aalborg

BROEN Danmark Rundt - Bondo brødrene

På holdet i 2018 er også brødrene Bondo Christensen – Peter, Anders og Ole (foto: OK)

I næste uge går startskuddet for anden gang til cykelløbet BROEN Danmark Rundt, som i 2018-udgaven cykler fra Helsingør til Skagen til fordel for udsatte børn og unge i Danmark. På femte og sidste etape fredag den 22. juni cykler feltet igennem Aalborg og besøger den lokale BROEN-afdeling.

Markering af indsats for udsatte børn i Aalborg Kommune

BROEN er en landsdækkende sammenslutning af lokale foreninger, som har til formål at støtte udsatte børn og unge med kontingenter, udstyr og hvad de nu måtte have brug for til idræt eller andre fritidsaktiviteter. BROEN Aalborg, som startede i 2009, var en af de første afdelinger i landet, og støttede i 2017 mere end 600 udsatte børn og unge.

”For os i BROEN Aalborg betyder det meget, at cykelrytterne fra BROEN Danmark rundt kommer forbi vores kommune og kører videre til Skagen, fordi vi ønsker mere fokus på BROEN i det nordjyske. Aalborg Kommune er den eneste nordjyske kommune med en afdeling af BROEN, og vi mærker et stigende behov dels fra vores egne borgere i kommunen, men også fra nabokommunerne,” siger formand for BROEN Aalborg Jeanette Kaasgaard.

”Vi har et rigtig godt samarbejde med de lokale idrætsklubber og -foreninger, De frivilliges Hus samt fagpersoner i Aalborg Kommune. Men vi håber og tror på, at samarbejdet kan blive endnu bedre, blandt andet ved at vi kommer til at arbejde sammen på tværs af de frivillige organisationer sammen med kommunens dygtige fagfolk,” fortsætter hun.

Kendte som ukendte danskere sadler op

BROEN Danmark Rundt - træningstur

Fra træningstur i 2017 for holdet BROEN Danmark Rundt (foto: OK)

BROEN Danmark Rundt indsamlede sidste pr cirka 375.000 kroner. Pengene bliver brugt til støtte af udsatte børns aktive fritid gennem BROENs lokalforeninger og til ferieaktiviteter. Løbets hovedsponsorer er Blue Idea og energiselskabet OK, hvor sidstnævnte i forvejen er kendt for sin omfattende støtte til lokale idrætsklubber og foreninger.

På cykelholdet er blandt andet de to politiske ledere Kristian Thulesen-Dahl (DF) og Morten Østergaard (R) samt Jacob Mark, gruppeformand i SF, Anders Bondo Christensen, formand for Danmarks Lærerforening og flere byrådspolitikere fra hele landet. Derudover består cykelholdet af en række ildsjæle fra forenings- og erhvervsliv, der er klar til at trampe i pedalerne for en god sag.

BROEN Aalborg tager imod rytterne fredag den 22. juni hos Victors Madhus på Carl Klitgaards Vej 5, 9400 Nørresundby kl. ca. 10.15.

Fakta

  • Alle indsamlede midler går ubeskåret til BROENs indsats for socialt udsatte børn, hvor familien ikke selv har ressourcerne til børnenes aktiviteter i fritiden.
  • Deltagerne dækker selv alle deres udgifter i forbindelse med turen.
  • Aktuelt har BROEN 27 lokalforeninger fordelt ud over Danmark.
  • BROEN samarbejder tæt med kommunale fagpersoner og det lokale foreningsliv.
  • BROENs lokalforeninger hjalp i 2017 ca. 4.800 børn og unge i hele landet til en fritidsaktivitet i det danske forenings- og fritidsliv. Aktiviteterne spænder over sport, spejder, musik, dans og teater samt træningslejre og stævner i skoleferierne.
  • BROEN Danmark Rundt indsamlede i 2017 cirka 375.000 kroner. Pengene er blevet brugt til støtte af udsatte børns aktive fritid gennem BROENs lokalforeninger og til ferieaktiviteter.
  • Find mere om BROEN Danmark Rundt hos BROEN Danmark